"Ne prljaj. Nemaš izgovor!"

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ -

AKCIJA - Zašto svi volimo kada je lepo, ali će malo ko da sakupi đubre oko sebe? Često ćemo čuti naše sugrađane kako hvale čistoću drugih zemalja i kako je grehota što prljamo tako lepu i jedinstvenu okolinu. Zašto onda ne počistimo svo đubre i postaramo se za to da se okolina više ne prlja?

Zbog toga su SBB, United Group Fondacija i Total TV pokrenuli inicijativu pod nazivom „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“sa ciljem da ukažu na neophodnost promene svesti svih nas i da pokažu da je moguće živeti u ulicama bez đubreta.

U okviru kampanje će se očistiti lokacije u 20 gradova u Srbiji, kao nastavak prošlogodišnje akcije kada je očišćeno više od 100 lokacija u 15 gradova. Ove godine akcija je proširena u mnogo širu kampanju.

- „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“je jedinstvena kampanja kojom želimo da ukažemo građanima da je čistoća stvar lične odgovornosti svih nas. Značaj same inicijative su prepoznale i ličnosti iz javnog života kao što su Nikola Đuričko, Ana Stanić, Dejan Lutkić, Dejan Cukić, Dragan Mićanović i drugi. Sve naše aktivnosti nalaze se i na FB stranici Ne prljaj. Nemaš izgovor! gde vas čekamo, slušamo predloge, razvijamo dalje akcije - istakla je Jovana Lukić, direktor korporativnih komunikacija SBB-a.

Ukoliko, dakle, mobilni eko tim dođe i u vašu opštinu slobodno im se priključite, jer se samo tako menjaju stvari.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.