Nušićijada: Svi ste viđeni za Ivanjicu

Nušićijada, ivanjički kolaž festival i nosilac evropskog priznanja „Evropa za festivale, festivali za Evropu“, od 26. do 28. avgusta pod sloganom „Premošćavanja“obeležiće i 110 godina od izgradnje jednog od varoških simbola - kamenog mosta na reci Moravic

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - B. Bojović

Darko Rundek, YU grupa, Zoran Kesić i Njuzovci, predstave “Sumnjivo lice” i “Majstori, majstori“, samo su neki od razloga da se 26. avgusta zaputite u Ivanjicu na festival Nušićijada.

FESTIVAL - Ova manifestacija će pozorišnim predstavama, muzičkim koncertima, uličnim performansima, izložbama i obrazovnim programima kreirati jedinstveni spoj puteva, ljudi, kultura i nacija.

Koordinator festivala Vera Jovanović kaže da nas i ove godine očekuje bogat akademski, dečji, pozorišni i muzički program. Objasnila je da nije slučajno da se ovogodišnja promocija festivala desila baš u Mikser hausu, te istakla da je koprodukcija Nušićijade, Centra E8 i Mikser hausa donela novu postavku Nušićevog legendarnog „Sumnjivog lica“.

- Ovo, novo-staro „Sumnjivo lice“je nakon beogradske premijere naišlo na vrlo lepe reakcije, probudilo razmišljanja, a povuklo i vrlo interesantne kritike i medijsku pažnju i mi smo vrlo ponosni na to - rekla je Jovanovićeva.

Muzička premošćavanja predstaviće različite žanrove i muzičke forme za sve generacije. Od Ivanjičana dugo traženi Darko Rundek sa svojim Cargo triom, čiji poslednji album nosi ime „Mostovi“, sigurno će obeležiti ovogodišnji koncertni program, zajedno sa YU grupom, koja slavi 45 godina postojanja i koja je tokom svih godina razdvajanja ostala simbol dugotrajnog spoja stare Jugoslavije. Muziku iz celog sveta izvodiće još Novosadski Big Band i Bojana Stamenov, Zemunski kamerni orkestar, latino bend Mambo Stars i kamerni sastav Intermezzo, a festival će zatvoriti koncert starogradske muzike.

Pozorišna predstava „Majstori, majstori“Gorana Markovića u režiji Milana Karadžića ponovo će dovesti pozorište "Boško Buha" na daske ivanjičke velike scene, ali ovoga puta bez Milorada Mandića Mande, u čiju čast će se predstava igrati. Osim Zorana Cvijanovića, Milice Mihajlović, Miloša Vlalukina, Bojane Ordinačev, Andrije Miloševića, Dejana Lutkića i još skoro 40 glumaca iz „Majstora“, ivanjička publika družiće se i sa Miljanom Prljetom, koji potpisuje režiju i igra u predstavi „Generalna proba Nušića“, a koja će biti premijerno izvedena na Nušićijadi.

Planiran je i niz zanimljivih koncerata

Organizatori u Ivanjici očekuju hiljade ljudi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.