Horor: Napuštenu zgra du na Zvezdari osvojili narko mani

U mirnom i ušuškanom delu Zvezdare, na manje od pet minuta od Vuka i zgrade opštine, čuči objekat s kojeg otpadaju skele, a u čijim se hodnicima skupljaju narkomani i beskućnici.

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ - D. Ivković

OPASNO - Napuštena zgrada sa svojih šest-sedam spratova i 10.000 kvadrata, na tromeđi ulica Vojvode Brane, Laze Đokića i Dalmatinske, čija je izgradnja počela pre 12 godina, ne samo što ruži kraj već predstavlja i opasnost po prolaznike. I više liči na objekat za snimanje horor filmova nego na luksuznu zgradu koja je trebalo da krasi ovaj deo grada.

- Noću nas bude narkomani koji se tu skupljaju jer ovde mogu da rade šta hoće. Plašim se da izađem da prošetam psa, ne znam ko može da izleti - priča nam nezadovoljna stanarka iz obližnje zgrade.

Prekoputa nezavršene građevine, svojevremeno najavljivane kao “Bulbulderske terase”, nalazi se OŠ “Ivan Goran Kovačić”.

- Klinci se penju stalno po zgradi. Sada ih nema jer školska godina još nije počela. Samo pukom srećom nisam čuo da je bilo nezgoda kaže gospodin koga smo zatekli u blizini.

U nepreglednim i mračnim hodnicima nalaze se neobezbeđene rupe za liftove, zarđale šipke, blokovi, a napolju skele i armatura koja viri sa svih strana.

- Prošle godine su jaki vetrovi u naše dvorište naneli preko pola metra sloja peska, šuta i đubreta sa

ove građevine. Kada sam otišao u opštinu da prijavim problem, rekli su mi “da nisam prvi koji se žali na tu zgradu, ali da ne znaju u čijoj je nadležnosti”. Gospođa sa kojom sam pričao mi je rekla da mogu da pišem žalbu, ali da ona “nema na koja vrata da ode” - dodaje momak iz komšiluka.

Zaraza vreba iz poplavljenih

podruma

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.