Kraj odmora, Nole se vraća na teren

24 Sata (Serbia) - - SPORT - J. M.

OPEN - Od ponedeljka, sve oči ljubitelja tenisa biće uprte u Njujork, jer počinje poslednji grend slem u ovoj sezoni - US Open.

Četiri dana pred početak nadmetanja u Velikoj jabuci objavljen je spisak nosilaca. Prvi kosturaš je, naravno, Novak Đoković, koji brani titulu. Nažalost, više nijedan teniser iz Srbije nije među nosiocima. Viktor Troicki je zbog loših partija pao na listi, pa na ovom takmičenju neće moći da bude kosturaš, što će mu otežati put do druge nedelje turnira jer već u prvom kolu može da igra sa bolje rangiranim od sebe.

Kod dama, Ana Ivanović takođe je usamljena među nosiocima koje su iz Srbije. Ona je postavljena za 30. kosturašicu. Jelena Janković ima istu sudbinu kao i Troicki kod muškaraca. Zbog povreda pala je na listi i biće joj vrlo teško da stigne do završnice turnira na kojem je 2010. igrala u finalu.

U glavnom žrebu kod muškaraca, osim Đokovića i Troickog, učestvuje još i Dušan Lajović, kao i Nenad Zimonjić u dublu. Filip Krajinović je odlučio da ne igra ove godine u Njujorku jer želi da se oporavi od povreda s kojima je tokom cele sezone muku mučio.

Kod dama jedine su sigurne Ana Ivanović i Jelena Janković.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.