Debakl: Zvezda ispala iz Evrope

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - D. Nikolić

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u grupnu fazu Lige Evrope, pošto su sinoć u Beogradu remizirali sa Sasuolom 1:1 (0:1).

Fudbaleri Crvene zvezde neće nastupiti u Ligi Evrope jer su u plej-ofu eliminisani od Sasuola, italijanske ekipe koja je posle pobede od 3:0 na svom terenu, odigrala 1:1 u Beogradu, propustivši pritom bar pet odličnih prilika da napuni mrežu crveno-belih.

KRAH - Veliki je zalogaj bilo onih 3:0 za Italijane u prvom meču. Preveliki. Ni snažnijim ekipama od beogradskih crveno-belih ne bi bilo lako da nadoknadi ono što je propušteno u uvodnom duelu. A i kako nadoknaditi kada je rival kvalitetniji, pun samopouzdanja i pritom zna da ne mora da jurca "kao muva bez glave" zbog odličnog plena iz prvog susreta? Ipak, čak i defanzivno orijentisani tim Euzebija di Frančeska rano je srušio snove suparnika.

U 28. minutu je Domeniko Berardi lako nadmudrio Fibela i po zemlji, sa desetak metara, uputio loptu iskosa sa desne strane, baš tamo gde je niko neće sprečiti da uđe u mrežu.

Tih 0:1 nije utišalo najvernije navijače, kojih je oko 10.000 bodrilo sa "severa" voljeni tim prizivajući igru iz starih, vremena slavnih. Međutim, malo je šta bilo slavno u igri njihovih ljubimaca. Da ne ulazimo sada u taktiku i to kako iskusne ekipe umeju da koriste visoko postavljenu odbranu suparnika, Zvezda je većim delom susreta bila u podređenom položaju, i pored nešto većeg poseda lopte. Katai se trudio da svojim prepoznatljivim potezima probije neprobojni bedem, bilo je mnogo trčanja od strane crveno-belih, ali dugo se, predugo čekalo na lucid-

no dodavanje koje bi zbunio defanzivce Di Frančeskove ekipe.

Čak i kada bi se ukazala šansa, kao što je to bio slučaj pred kraj prvog poluvremena, Mouče je, iako sam, pogodio golmana, a potom je na odbitak natrčao Vijeira i loptu poslao nebu pod oblake, i pored toga što na golu nije bilo nikog. I, to je, u najkraćem, bila slika Zvezdine igre: želja je bila prisutna, ali koncentracije nije bilo dovoljno da se ona pretvori u dobar rezultat kada bi se za to izborila šansa. Štaviše, samo su promašaji Matrija spasli Zvezdu debakla.

Aleksandar Katai je svoju dobru igru krunisao lepim pogotkom u 51. minutu. Krećući se sa desne na levu stranu terena, odigrao je u punom trku dupli pas sa Vijeirom, a onda levicom, sa oko 18 metara, poslao neodbranjiv niski udarac u dalji ugao gola, za 1:1.

Podiglo je to malo Zvezdinu koncentraciju, osvežena želja da se časno oproste od Evrope od igrača crveno-belih stvorila je nešto konkretniju ekipu, no sve je ostalo na onom jednom izvrsnom potezu Kataija. Ali, premalo je to za evro-scenu. Premalo je to za rivala čak i kakav je Sasuolo, a on nije evropska elita. Premalo je to za Zvezdu kakvu žele da vide navijači. Finansijski jeziva situacija može da bude opravdanje za nemoć kada se naiđe na "tvrd orah" u međunarodnom takmičenju, no... za ovakvu Zvezdu, na žalost njenih navijača, mnogi evropski timovi tvrd su orah.

Evropa ostaje nedostižan cilj za crveno-bele: Igrači pognutih glava napuštaju teren

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.