Hrabri komunalni policajac skočio u jezero na Adi i spasao davljenika

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ - Dt

SKOK - Komunalni policajac Nemanja Antić (30) preksinoć je spasao muškarca S. V. (32) od sigurnog davljenja na beogradskoj Adi Ciganliji. On je skoro beživotno telo izneo iz vode i pružao davljeniku prvu pomoć sve dok ga Hitna nije preuzela.

- Oko osam sati uveče prolazio sam pešačkom stazom pri redovonoj patroli, na prvoj plaži. Iznenada sam dočuo pozive u pomoć i ispred kule za spasioce video mladića kako viče iz sve snage, upirući prstom u vodu u kojoj se polako gubilo nepokretno telo. Potrčao sam ka vodi i skočio u nju. Ispred mene je već plivao jedan čovek, koji je sa obale čuo pozive u pomoć i prvi zaplivao ka davljeniku. Iako je mrak već počeo da pada, jasno sam ispred sebe video čoveka koji gubi kontrolu, voda ga guta i on nestaje pred mojim očima - priča taj mladić.

Čovek je do S. V. stigao prvi i uhvatio ga pod mišku, dok je Nemanja onesvešćenom mladiću prišao sa druge strane.

- Nekoliko minuta nam je trebalo da ga iznesemo iz vode. Na obali smo videli da je skroz modar zbog nedostatka vazduha. Okrenuo sam ga na bok, izvukao mu jezik i zabacio glavu lagano unazad, kako bih mu pružio prvu pomoć. Dečku je trebalo malo vremena dok nije počeo da kašlje i daje znake života, ali i dalje je bio u stanju šoka - disao je teško i nije otvarao oči - objašnjava Nemanja.

Kada je taj komunalac video da je mladić živ i da mu veštačko disanje ne treba, pozvao je Hitnu pomoć. Ubrzo je postalo jasno da S. V. ne samo da je plivao nakon zatvaranja kupališta već su on i njegov prijatelj bili pod jakim dejstvom alkohola.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.