Nikolić: Sa Bobijem i Bjelicom bili bismo bliže Amerima!

24 Sata (Serbia) - - SPORT - M. Vukićević

Treneri na Olimpijskim igrama ne dobijaju medalje. Na postolje nije mogao ni popularni Muta. Ostao je bez medalje, koju je i sam kovao. Žal zbog toga ne prestaje. I juče u našoj redakciji na tu temu reagovao je emotivno. Bilo je dirljivo i teško opisati.

KOZER - Miroslav - Muta Nikolić, pomoćni trener košarkaške reprezentacije Srbije, večiti kozer i kreator odlične klime u našoj selekciji, bio je gost naše redakcije, gde je u svom maniru komentarisao Olimpijske igre, ali i neke druge stvari.

- Od naših selekcija se očekuje da imaju kontinuitet. Vaterpolisti su osvojili sve što se može osvojiti, imamo fine devojke i u odbojci i u košarkaši. Ne vidim razlog da se ovi uspesi ne ponove. Čekamo Tokio, četiri godine su dug vremenski period da bi se nešto garantovalo. Ali mi smo, u ekipnim sportovima, u četiri najjače države u Evropi - kaže Nikolić.

Košarkaši su bili sjajni, svi su disali kao jedan. Ali, na Mutu je ostavio poseban utisak, neočekivano, jedan član srebrne ekipe koji nije među perjanicama.

- Nikola Jokić me je prijatno iznenadio. Brzo se adaptirao, pametan je igrač. Iskreno, nisam sve to očekivao od njega, s obzirom na to da je prvi put u reprezentaciji. Ali, on je odigrao fenomenalno.

Nikolić je bio kralj selfija u Riju. Iznenađujuće, za čoveka koji je u januaru “razmenio šest banki”.

- Sve što činim van parketa stoji u službi dobre atmosfere. Ona je važna. Volim i da se šalim, a i zanimljivo mi je da se fotografišem.

Teodosić je u Riju bio među najboljima kada su ga pojedini prozivali na račun igara i kvaliteta, poput Mirka Novosela, pa on ubaci i višu brzinu.

- Novosel je mislio da će tim izjavama da mu nametne opterećenje. Prevario se. Znali su ti, što su pričali šta ne treba, da uvek emotivno ulazimo u igru protiv Hrvata. Ja ne znam sada ko je sve izlupetao da je Teodosić gubitnik? Pa on je dečko sve osvojio!

Boban Marjanović falio je u svlačionici da zakloni svetlo.

- Meni je krivo što nisu u Riju bili Bjelica i Marjanović. Možda bi uzeli i zlato, a možda bi pak isto izgubili od Amerikanaca, ali sa pet koševa. Svakako bi bili ozbiljniji.

Mi smo u četiri najjače države u Evropi: Miroslav Nikolić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.