Večna ljubav: Sve pesme Josipa je posvetila Karlu

24 Sata (Serbia) - - ŠOU -

SRCE - Ne volim reč “sećanje”, jer ja sve naše zajedničke trenutke, slike i stanja nosim u sebi stalno. I ne samo da su oni u meni, ja ih prenosim dalje... A naša ljubav još je tu i njena prisutnost stalno me oplemenjuje - kaže Josipa.

Njena i Karlova priča počela je 1971. godine. On je do tada gradio svetsku karijeru pod imenom Met Kolins (Matt Collins), nastupao po celom svetu, imao armiju obožavateljki i iza sebe oko 20 veridbi sa groficama, manekenkama, stjuardesama... Ona je tek osvajala pažnju kao prva prava jugoslovenska rokenrol diva.

Mada su bili životni partneri, Josipa i Karlo se nikad nisu venčali.

- Zato što se u braku gubi identitet, ne bih mogla da podnesem da me iko nazove svojom ženom... za Karla nikad nisam bila njegova žena, samo Josipa - objasnila je za "Story”.

Ta sudbinska ljubav ovekovečena je sad već legendarnim albumom “Dnevnik jedne ljubavi” iz 1973.

To je, kako su Josipa i Karlo isticali, ploča koju su zapravo pravili za njih dvoje, ali tek prvi u nizu zajedničkih projekata. Zapravo, iza svega što ste čuli od Josipe Lisac stoji i Karlo, sve one moćne ljubavne pesme nose njihovu priču.

Josipa i Karlo bili su zajedno 20 godina. Karlo je preminuo 10. decembra 1991. nakon infarkta. Imao je 51 godinu.

Ali ni smrt ih nije rastavila. Josipa mu i dalje posvećuje svaki minut na sceni, piše mu pisma, voli ga... Kaže da nikad nije ni pomislila na drugog muškarca.

- Nisam, jer srce mi je puno i u njega više ništa ne može da stane. A. Kalaba

Uvek su pričali da su se sreli, pogledali i više se nisu razdvajali. Josipa Lisac i Karlo Metikoš. I 25 godina posle Karlove smrti, svaki Josipin koncert posvećen je njemu i njihovoj ljubavi, koja je, kaže, i dalje živa.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.