Beograde, hvala za ovu sliku!

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - I. Stojanov

Iza scene na Tašu atmosfera kao na OI, na njoj 80 muzičara, a na tribinama 10.500 ljubitelja klasike! Malo ko, međutim, zna da je spektakularna Noć muzike pripremana čak dve godine.

Bojana Jovanović je kod kuće već imala dva psa kada je jednog jutra došla na posao i ispred kapije, u devet sati ujutro zatekla crnog psa kako u krvavim ranama, s posekotinama i u jezivom stanju leži.

RANE - S obzirom na to da radi u veterinarskoj ordinaciji i pet-šopu, pomislila je da ga je neko namerno ostavio baš tu gde će pas dobiti neophodnu negu. Tako je i bilo. Uvela ga je unutra, obrisala ga, sanirala mu rane, nahranila ga je. Kada je živnuo, pustila ga je.

- On je odmah pokazao naklonost prema meni. Slušao je svaku komandu kao da sam ga dresirala od malena. Bilo mu je bolje, i kada sam tog dana završila posao, pustila sam ga - priča Bojana.

Ujutro, baš kao i svaki dan sledeća dva meseca, crni pas, ženka koju je prozvala Nera, čekala ju je ispred kapije, a uveče je odlazila svojim putem.

- Jednog jutra sam došla i nije je bilo. Dozivala sam je i nije dolazila. Krenula sam da je tražim. Uplašila sam se, ceo dan smo proveli u potrazi i ništa. Onda je jedna komšinica svratila i rekla da misli da je videla da su je odveli šinteri - kaže Bojana.

Psa je posle potrage zatekla u Prihvatilištu Rakovica. Ugledala je jeziv prizor.

Nera je ponovo bila krvava, prljava, od straha je jedva disala. Bojana je uspela da uzme Neru i da potom rekonstruiše da su je radnici Veterine nimalo nežno odveli.

Sada su ona i njeni mezimci, među kojima je i Nera, velika, srećna porodica.

Bojana Jovanović sa jednim od ljubimaca

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.