Idemo! Đokovićev pohod na US Open

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - J. Medić

Mečom protiv Jiržija Janoviča, 228. igrača na svetu, Đoković večeras u jedan sat posle ponoći započinje odbranu titule na otvorenom prvenstvu Amerike.

Kraj avgusta i početak septembra tradicionalno je rezervisan za teniska nadmetanja u Njujorku gde će titulu braniti upravo naš Novak Đoković. On će večeras u jedan sat iza ponoći odigrati meč prvog kola protiv Jiržija Janoviča.

IZAZOV - Teniseri i teniserke obožavaju da se svake godine vrate u grad koji nikada ne spava i koliko je Vimbldon koji prethodi US Openu tradicionalan, toliko se Flašing Medouz pretvara u veliki vašar. Njujork možda nema vrelinu Melburna, sigurno nema šarm i eleganciju Pariza, niti tradicionalnost Londona, ali krem belog sporta obožava da mu se vraća baš zato što je to spoj zabave i tenisa.

Titulu u muškoj konkurenciji brani, naravno, Novak Đoković. On je već nekoliko dana u Velikoj jabuci u kojoj trenira. Najpre je vežbao u Nju Džersiju, a onda je stigao na Flašing gde je odradio poslednje pripreme, prisustvovao žrebu i održao zvaničnu konferenciju za novinare.

Đoković će pohod na treći pehar u Njujorku započeti večeras duelom protiv Jiržija Janoviča, 228. na listi. Biće to njihov prvi duel. Novak je u Njujork stigao posle loših rezultata u Vimbldonu i na Olimpijskim igrama. Uzrok za loše mečeve krije se u

činjenici da je povredio ručni zglob i da nije mogao da trenira punom parom, ali i da je po sopstvenom priznanju imao nekih privatnih problema.

- Svi imamo privatne probleme. U stvari, to su više izazovi nego problemi. Moramo da ih prevaziđemo da bismo napredovali kao ljudska bića. U tom periodu imao sam takve izazove. Desilo se baš u Vimbldonu. Sada je sve to rešeno i život ide dalje - rekao je Novak po dolasku u Njujork.

Ipak, sada je fokus potpuno okrenut ka igrama na terenu. Novak je odredio novi cilj - treće pokoravanje Flašinga. Pokazivao je da je najjači kada je najpotrebnije. Nema razloga da tako ne bude i ovog puta.

Pored novaka, večeras igra i Dušan Lajović, koji od 21 sat ide na megdan Francuzu Benoi Peru.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.