Redovi u Kosovskoj ulici za polovne udžbenike iz gepeka

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA - Mb/ać

CENE - Uoči početka školske godine ulična prodaja knjiga cveta pa se na parkingu u Kosovskoj ulici i dalje mogu naći potrebni udžbenici iako je inspekcija pre nekoliko dana iz dva automobila oduzela skoro 1.300 knjiga. Iz desetak kombija i automobila u Kosovskoj prodavci nude širok asortiman knjiga za sve predmete i razrede osnovnih i srednjih škola. Već ispred trafike na uglu neki od prodavaca presreću prolaznike. Oprezniji prodavci drže knjige u zatvorenim gepecima automobila, koje otvaraju samo po potrebi. Kako saznajemo od prodavaca, najviše se prodaju knjige za osnovce, a kupaca je sve više jer su u knjižarama cene udžbenika porasle.

- Za razliku od prethodnih godina kada su škole delile knjige, sada đaci moraju da ih kupuju, a cene im sve više rastu - kaže S. C., jedan od prodavaca iz kombija.

Polovne knjige prodaju se i legalno na tezgama na Trgu Nikola Pašića. Kod njih doduše, ima malo manje posla, ali kod njih se knjige mogu pronaći do 5. oktobra. Kako kažu, osnovce su ispratili, a nadaju se poseti srednjoškolaca. Pored ove lokacije na teritoriji grada štandovi se nalaze i na prostoru kod TC “Ušće” i u Požeškoj ulici, ali i u biblioteci “Dimitrije Tucović” u Lazarevcu gde su - potpuno besplatne.

Zadovoljni

svi osim inspekcije: Prodaja u Kosovskoj

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.