Muslin: Irci su ratnici, ali ih moramo napasti u Beogradu!

24 Sata (Serbia) - - SPORT - V. Ivanović

Srbija 5. septembra, protiv Republike Irske u Beogradu, počinje operaciju “plasman na Svetsko prvenstvo u Moskvi 2018.”. Očekivanja javnosti su velika, a selektor Slavoljub Muslin jedva čeka da počnu kvalifikacije.

OPTIMIZAM - Okupljanje reprezentacije je danas u podne na starom mestu - u Staroj Pazovi. O raspoloženju u taboru “orlova” i oko njega izlišno je i pričati. Ono je, posle ko zna koliko vremena, na zavidnom nivou. Čini se da su pored fudbalera, stručnog štaba i rukovodilaca “orlova” na istoj talasnoj dužini i mediji.

- To me baš raduje. Oseća se pozitivna energija svuda oko nas. Kada sam se poslednji put čuo telefonom sa svim reprezentativcima, zvučali su orno i zapeti su kao puška za duel sa Ircima. I ja sam željan izazova - poručuje Muslin.

Optimizam, dobro raspoloženje. Ali, ima ipak i nečega što selektora zabrinjava, doduše, ne u nekoj posebnoj meri.

- Ono što me brine, nije od juče. Poznato je da naša dva ključna igrača Nemanja Matić i Aleksandar Kolarov zbog kazni nemaju pravo da igraju. Šteta, jer su standardni u Čelsiju i Sitiju, i to igraju na zavidnom nivou. Kolarova smo videli u novoj roli, na štoperu, gde je perfektan. Smetaju i skorašnje povrede Andrije Živkovića i Aleksandra Mitrovića. Ali, ništa od svega toga nije za neki alibi. Bez obzira na sve, idemo na Irce jako.

A upravo su ti Irci za ovdašnje prilike nepoznanica. Muslin pak kaže da su protivnika skenirali do tančina.

- Gledali smo pomno i izanalizirali sve njihove mečeve sa Evropskog prvenstva pa i neke odranije. Posle Evra nisu igrali nijedan meč. Dobro smo se upoznali sa njihovim mogućnostima. Mogu da vam kažem da su tim koji igra srcem, pravi su ratnici i to je njihova glavna odlika.

Nekoliko reprezentativaca Republike Irske igra standardno u klubovima Premijer lige.

- Izdvojio bih saigrača našeg Dušana Tadića iz Sautemptona - Šejna Longa.

Ozbiljan igrač, moderan napadač. Ima odlične karakteristike, dobro se kreće, siguran je s loptom.

Ali, mi smo ipak ti koji se pitamo u Beogradu i obećavam da ćemo maksimalno prići duelu, kako bi, nadam se, trijumfalno započeli kvalifikacije. Pozivam i navijače, koji su nas sjajno podržavali na kontrolnim mečevima u Užicu i Novom Sadu - podvukao je Muslin.

Igrači su orni, zapeti kao puška: Slavoljub

Muslin

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.