Neos Marmaras: Kristalno more, domaće vino i provod za svakog

24 Sata (Serbia) - - PUTOVANJA - P. Paunović

Neos Marmaras je jedno od kosmopolitskih sela na Halkidikiju. Niklo je navrh brda i privlači turiste svojim plažama, divnom prirodom, a nudi uživanje i ljubiteljima noćnog provoda. Često ga opisuju kao romantično mestašce za uživanje u miru.

PRIRODA - Jedno od najpolularnijih mesta na Sitoniji, Neos Marmaras, nalazi se na 100 kilometara od solunskog aerodroma. Nastao je 1922. godine, kada su taj deo srednjeg prsta poluostva Halkidiki naselile izbeglice iz mesta Marmaris u Maloj Aziji.

Zahvaljujući fantastičnoj prirodi, ono privlači one koji vole mirniji odmor. Međutim, to živo mestašce nudi dobar i vrlo povoljan odmor. Ne treba propustiti krstarenje oko Svete Gore, a sa broda možete videti i delfine. Mladima se preporučuje odlazak do Porto Karasa, hotelskog kompleksa na kraju plaže.

Ukoliko ste ljubitelji dugih noćnih šetnji i uživate u gradskoj vrevi, ovo mesto ima nekoliko trgova, šetalište uz more, luku i kapetaniju. S obzirom na to da mesto, pored turizma, živi i od poljoprivrede, možete uživati u domaćem medu, maslinama i vinu.

U samom letovalištu postoje dve plaže, glavna gradska plaža i plaža Paradizo. Glavna plaža ima mnogo barova, a na samom kraju se nalazi Porto Karas, jedan od najraskošnijih hotelskih kompleksa u Grčkoj. Druga po veličini je Paradiso, koja se nalazi na samom ulasku u mesto iz pravca Soluna. Obe su okrenute ka zapadu, pa možete uživati u suncu do njegovog zalaska. Međutim, one nisu jedine. Neos Marmaras ima plaže za sve. Pored beskonačnih peščanih plaža, tu su i male uvale, divlje plaže, one na kojima možete biti sami, plitke i duboke, ono što je svima isto je kristalno čista voda.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.