Festival u Prnjavoru je prava mera ludila

Prnjavorstok 7 održava se od 1. do 3. septembra u Prnjavoru. Sviraće 20-ak bendova, od kojih mnoge verovatno nikad niste slušali.

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ - A. Kalaba

POSEBNI - Rok, metal, pank, fank... Karta od 200 dinara važi za sva tri dana i uključuje boravak u kampu u šumi. Ali uključuje i mnogo više, doživljaj kakav verovatno nećete naći ni na jednom drugom festivalu.

Priča o Prnjavorstoku počela je 2010. godine, kad je Miloš Bakalović, nekadašnji bubnjar grupe S.A.R.S., ali i mnogih drugih bendova, rešio da napravi festival po svojoj meri - u svom dvorištu. Zapravo, to dvorište je imanje od nekoliko hektara u Prnjavoru, mestašcetu pod Avalom, prostrana livada okružena šumom. Nešto kao Vudstok svojevremeno. Ime je i nastalo kao parodija na legendarni festival.

- Ja sam zapravo hteo da napravim festival na koji bih ja želeo da odem. Više, na primer, nemaš festival na kojem možeš vatru da zapališ, gde ljudi sede oko vatre i druže se... Takav sam festival želeo. Imao sam livadu, šumu, ali tad nisam radio i nisam imao ni dinara. Uleteli su drugari i ekipa iz Bigza, seli smo na traktor i krenuli po selu da skupljamo polovnu građu, nijedna daska nije bila nova. Sve smo sami napravili. I onda se desio prvi Prnjavorstok priča Bakalović.

Na ovom festivalu „uradi sam“malo se toga menjalo. I dalje svirke traju dan i noć (jedne godine je za pet dana na festivalsku binu izašlo čak više od 130 bendova). Vatra se pali tik ispred bine i oko nje su svi prijatelji. A

bude raznih ljudi, muzičara, umetnika, cirkuzanata, bajkera...

- Oseća se sloboda, nema ograda, nema policije, ima dosta prostora da se svako dobro oseća... - dodaje Bakalović.

Pre početka festivala obavezna je radna akcija S

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.