Živković: Sikimić nije želeo da me povredi

Dobio sam mnogo poruka podrške od bliskih ljudi, ali i od onih koji me ne znaju. Ipak, na 95 odsto njih nisam stigao da odgovorim, rekao je dan posle teške povrede golman Novog Pazara Mladen Živković.

24 Sata (Serbia) - - SPORT - M.Zarić

OPERACIJA - Njega je na meču protiv Crvene zvezde kopačkom po licu udario Predrag Sikimić i tom prilikom mu je jagodična kost polomljena i nos mu je napukao. Biće operisan kada mu se povuče otok, a njegovi najbliži očekuju da će se to desiti do četvrtka.

- Nisam prospavao noć jer sam u ranim jutarnjim satima prebačen u Beograd. Imam bolove, ali je to i normalno posle ovakve povrede. Imam prelom jagodične kosti na dva, tri mesta, a i nos mi je napukao. Očekujem da ću uskoro biti operisan - rekao je Živković. Njemu je tešku povredu naneo Predrag Sikimić, ali mu golman Novog Pazara to nije uzeo za zlo. - Sikimić i ja se poznajemo odranije, dobri smo prijatelji i znam da mu nije lako, baš kao ni meni. Znam da iza sebe ima neprospavanu noć, to mi je i rekao kada smo se videli. Ni on ni ja nismo mogli da

izbegnemo kontakt i ceo događaj posmatram upravo tako - kao nešto neizbežno. Na terenu se trudimo da nadmudrimo jedan drugog, a posle takvih situacija ostaje griža savesti. Znam da Sikimić nije imao nameru da me povredi, ali tako je i u, na primer, saobraćajnim nesrećama. Žao vam je povređenih bez obzira što niste vi krivi.

Živković je objasnio i kako je došlo do kontakta u 64. minutu.

- Lopta je bila između mene i njega. Stigao sam pre do nje, ali je on pod inercijom pao i zakačio me je. Do juče nisam znao kojim delom noge me je zakačio dok mi nije rekao da je to uradio risom. U tim trenucima mi ništa nije prolazilo kroz glavu, čovek se pomiri sa tim što ga je zadesilo. U takvim situacijama nema povratka nazad. Svega se sećam, nijednog trenutka nisam gubio svest - istakao je rođeni Požarevljanin.

Golman Pazaraca je dobio mnogo poruka podrške posle teške povrede.

- Mnogi su me podržali, počev od bliskih ljudi, pa do onih koje i ne poznajem. Kada se nađete u ovako teškoj situaciji, mnogo znači podrška bliskih ljudi i hvala im svima na tome. Na 95 odsto poruka nisam stigao da odgovorim jer nisam imao vremena.

Živkoviću je odmah posle teške povrede utehu pružio i Sindikat profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“, koji će mu platiti troškove oporavka ako to odbije Novi Pazar.

"Koliko je važno imati jak sindikat fudbalera, govori povreda golmana Novog Pazara Mladena Živkovića. Ukoliko mu bude potrebna bilo kakva pomoć, kao naš višegodišnji član ne mora da brine za oporavak. U slučaju da to klub ne uradi, što je po ugovoru u obavezi, Sindikat će mu obezbediti i platiti najbolji mogući oporavak u Srbiji ili inostranstvu. Žile neka ne brine, mi smo tu za njega šta god da mu zatreba", navodi se na Fejsbuku Sindikata “Nezavisnost”.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.