GSP pojačava prevoz sa dodatnih 250 vozila

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ - Mr

Beogradski saobaćaj sa početkom školske godine biće gušći nego tokom raspusta, sa vraćenih 250 vozila u javni prevoz, ali i brži jer, kako najavljuju iz JKP “Beograd put”, nastojaće da radove završe do polaska đaka.

LINIJE - U JKP GSP “Beograd” zima počinje 1. septembra, a s njom i zimski red vožnje stupa na snagu, što znači da će oko 250 vozila više biti na našim ulicama nego tokom leta - kažu iz ovog preduzeća.

Školski prevoz stupa na snagu istog datuma bez izmena u odnosu na prethodnu godinu i biće obavljan za šest specijalnih osnovnih i sedam redovnih škola.

- Ukidaju se sezonske linije 400, ADA 1-5. Usled studije koja predviđa ukidanje okretnica na Trgu republike i Studentskom trgu linije 27E i 35 će okretati na Novom Beogradu na novom terminusu u Bloku 20, dok će se linija 43 okretati na terminusu kod Ušća. Takođe, otvoren je javni tender za novu okretnicu u Dunavskoj ulici - najavljuje GSP.

Korisnici sa invaliditetom biće voženi od mesta stanovanja do škole, radnog mesta, rehabilitacionih centara, bolnica, takozvanim prevozom od vrata do vrata, sa deset novih kombi vozila kapaciteta osam mesta za sedenje i prostor za četiri invalidskih kolica.

- U dogovoru sa investitorom, Direkcijom za puteve, nastojimo da radove na većini velikih gradilišta završimo do 1. septembra, kako bismo sprečili stvaranje gužvi i usporavanje saobraćaja. Sve ekipe službe za saobraćajnu signalizaciju su na terenu i ubrzano rade na obnavljanju vertikalne i horizontalne signalizacije na teritoriji svih opština, naročito u zonama škola - ističu iz JKP “Beograd put”.

Tako će redovno održavanje u Kneževačkoj ulici i Ulici Slavka Rodića u Rakovici biti završeno danas. Istog dana, u večernjim satima gradilište u Ulici cara Nikolaja II na Vračaru biće zatvoreno, na delu od Maksima Gorkog do Mileševske. Prvog dana septembra za nesmetan saobraćaj biće spremna Čitačka ulica u Sremčici, od Beogradske do Todorovićeve ulice. Radovima na redovnom održavanju u Ulici Ljutice Bogdana, na delu od Ive Popovića Đanija do Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića, kraj je 19. septembra. Za saobraćaj je prohodan donji deo ulice.

Zimski red vožnje stupa na snagu 1. septembra

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.