Novak na US Openu servira i osvetu za poraz u Monte Karlu

24 Sata (Serbia) - - SPORT - J. Medić

Svaki početak je težak. Pa čak i ako ste Novak Đoković. Srbin se mučio na startu US Opena, izgubio set, ali je razlika između njega i Jeržija Janoviča toliko velika da do iznenađenja nije moglo da dođe (3:1).

PUT - Đoković je pobedio Poljaka sa 6:3, 5:7, 6:2, 6:1 i tako započeo put ka odbrani trofeja na poslednjem grend slemu u sezoni. Meč nije bio savršen, a medicinski tajm-aut koji je Novak zatražio samo je podgrejao priče o tome da zdravstveno stanje najboljeg tenisera sveta nije u najboljem redu. Dobro raspoložen, Novak se pojavio i na konferenciji za štampu. Iako je evidentno da zdravstveni problemi oko povrede ruke postoje, Đoković nije želeo da širi priču o privatnim problemima koji su mu u protekla dva meseca zaokupljali pažnju.

- Kao i svi drugi, mišljenja sam da vam život tako složi stvari koje se dešavaju da biste vi mogli da se razvijete. Nadam se da sam na pravom putu. Kao i svi drugi, i ja pokušavam svakog dana da pronađem najpre nove načine da sebe motivišem da igram tenis. Imam više nego dovoljno sreće u životu, blagosloven sam što sam otac i suprug. Život je divan. Želim da takvih situacija kroz koje sam prošao iskoristim za najbolji mogući ishod. To je sve što mogu da vam kažem - objasnio je.

Ono što Novakove navijače više brine od privatnih problema je povreda ruke koja ga muči još od starta Olimpijskih igara.

- Forma se popravlja iz dana u dan. Drago mi je što je tako i nadam se da ću kako turnir odmiče doći do najbolje forme. Đoković će u drugom kolu igrati protiv Jeržija Veselog, 49. na svetu, koji ga je ove sezone pobedio u Monte Karlu. Tada je Čeh igrao kao u transu i slavio sa 6:4, 2:6, 6:4. Osveta se najbolje servira hladna, tako da će Novak imati motiv više da slavi u drugom kolu.

- Druga je ovo podloga, drugačije okolnosti, igra se u tri dobijena seta .... Ali ipak, Veseli zaslužuje poštovanje - rekao je Đoković.

Janovič je u prvom kolu uspeo Đokoviću da uzme samo set

o Đokoviću da uzme samo set

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.