Motivisani orlovi se uzdaju u podršku navijača protiv Iraca

24 Sata (Serbia) - - SPORT - L. Dumeljić

Fudbaleri Srbije pod budnim okom selektora Slavoljuba Muslina bruse formu pred start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji. Za 5. septembar u 20.45 na stadionu “Rajko Mitić” zakazan je duel između naše i selekcije Republike Irske.

VERA - Svi reprezentativci su zdravi, spremni i silno motivisani da konačno donesu radost naciji, koja uprkos brojnim razočaranjima koje joj fudbaleri stalno priređuju i dalje veruje u njih.

Andrija Pavlović, Stefan Mitrović i Jagoš Marković složni su u tvrdnji da će se potruditi da pobede Republiku Irsku i tako trijumfalno započnu kvalifikacije za Mundijal.

- Pred nama je novi početak i želja da ostvarimo rezultat koji bi nam mnogo značio na startu kvalifikacija. Mislim da ova reprezentacija ima lepu perspektivu, dobru saradnju sa selektorom i, naravno, veliki motiv da ostvari uspeh – rekao je napadač Andrija Pavlović.

Reprezentativci ističu da imaju odličnu saradnju sa novim šefom struke Slavoljubom Muslinom i da su zadovoljni mini-pripremama u Staroj Pazovi.

- Mislim da se radi konkretnije na nekim stvarima nego ranije, a igramo i u novom sistemu koji je veoma zahtevan. I vidi se pomak. Važan detalj je presing, ukoliko na tom planu budemo odgovorili u punoj meri, onda će sve biti lakše - istakao je Stefan Mitrović.

Vetar u leđa, naravno, daće im navijači. Najbolji fudbaleri Srbije nadaju se punim tribinama na stadionu “Rajko Mitić”.

- Znamo kako igraju, odakle preti najveća opasnost. Spremamo se dobro, istovremeno se nadamo da će navijači doći da nas podrže na novom putu - ne krije optimizam Jagoš Vuković, povratnik u nacionalni tim, koji je poslednji put za reprezentaciju igrao kada je Radomir Antić bio selektor.

- Oni se oslanjaju na brze kontre, a na nama je da probijemo njihov defanzivni blok. Mislim da imamo i znanja i moći to da učinimo - rekao je Pavlović.

Muslin je uveo novi sistem igre s više presinga

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.