Miloš je ostao bez noge, a pobedio je u najvažnijoj bici

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - N. Košak

AKTUELNO Priča bivšeg fudbalera Miloša Vukovića (27), kome je nesreća promenila život iz korena, dokazuje da se snagom duha iz svakog poraza može izaći kao pobednik

Stravična nesreća, koja se dogodila pre godinu dana, Milošu Vukoviću (27) je promenila život iz korena. Zbog amputacije noge je morao da da prestane da radi ono što najviše voli, igra fudbal, ali njegova borba prvih dana nakon amputacije, kao i ovih godinu dana je za jedan veliki aplauz.

SPORT - Miloš je zbog fudbala živeo u Austriji, ali jedna poseta svom rodnom Požarevcu ostala mu je urezana u sećanju. Na mladog fudbalera je naleteo drugi automobil, a tokom tog sudara mu je šipka mosta, u koju je udario, odsekla nogu. Bio je sam, a vozač koji ga je udario je nestao.

Tek nakon nekoliko sati je pronađen i tu borba počinje - potpisivanje papira o amputaciji noge i fantomska bol noge koju nema. Ali, Miloš tada nije klonuo, kao ni godinu dana kasnije.

- Da. Prošlo je godinu dana. Za neke možda jako brzo, ali meni je ovo bila najduža godina u životu. Istina, moj život se promenio iz korena, ali nisam se ja kao osoba promenio. Promenio sam zanimanje, pogled na život, ljude... Nije mi više isti stepen tolerancije i mnogo

brže me iznervira ljudska glupost. To što ljudima više ništa nije sveto i što su se izgubile prave vrednosti – priča za “24 sata” Miloš.

Uprkos svemu što mu se dogodilo, Miloš ipak ima snage da trenira.

- Treniram pet puta nedeljno. To mi je u krvi, to me smiruje, a i tako održavam kondiciju koja mi je jako bitna i zbog samog kretanja. Teško održavam kondiciju bez trčanja, korigovao sam maksimalno ishranu, ali ipak nekako uspevam - objašnjava Požarevljanin.

Miloš trenutno završava kurs za trenersku licencu i planira da postane trener mlađim kategorijama. Pokušao je i da ode na Paraolimpijske igre, ali nažalost, nije uspeo da bude deo tima Srbije, a razlog tome je visoka cena proteze za trčanje.

- Na moju molbu video sam se sa predsednikom Paraolimpiskog komiteta Srbije, Zoranom Mićovićem. Tom prilikom mi je rekao da je privreda u jako teškom stanju i da paraolimpisko društvo Srbije nema dovoljno novca da finansira mene kao takmičara. Takođe je dodao i da je disciplina u kojoj sam hteo da se takmičim jako skupa i da će pokušati, ukoliko može, da pronađe neke sponzore. Ali, nažalost, nije uspeo - zaključuje Miloš.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.