Čudesno! Srpska trojka će trčati 155 sati vrletima Alpa

Ultramaratonci Marina Nikolić, Vladimir Panić i Damir Bubić sutra kreću na jednu od najdužih i najtežih trka u Evropi. Moraće da savladaju 350 km

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - Ljk

KILOMETRI - Trka 4K je dužine 350 kilometara, sa ukupnom visinskom razlikom od 26.500 metara, i vremenskim limitom od 155 sati. Trkači će imati zadatak da za nešto više od šest dana popnu i spuste visinu tri Mont Everesta!

Jedna od najspektakularnijih trka na svetu povešće trkače kroz veličanstvene Alpe, ispod čuvenih najviših vrhova u dolini Aosta: Monblan, Materhorn, Monte Rosa i Gran Paradiso. Upravo je to, osim dužine trke, ono što nosi težinu trke, jer staza većim delom vodi trkače na visine preko 2.500 metara, pa sve do 3.300 metara.

Na prvom izdanju ove trke učestvovaće 700 trkača iz više od 50 zemalja, a na listi prijavljenih

našla su se imena i troje trkača iz Srbije.

- Mi smo grupa rekreativaca, a planinskim trčanjem bavimo se svega par godina. Iz hobija i ljubavi prema prirodi rodila se i ljubav prema ultramaratonima pa se nakon uspešno završenih planinskih trka u zemlji i regionu upuštamo u najveći izazov do sada - kaže za Naš Biro Marina Nikolić, ultramaratonka i učesnica ove zahtevne trke.

Svako ko se prepustio kancelarijskom načinu života ne može a da se ne zapita zbog čega se ljudi odlučuju na ovako naporne ture.

- Iako posle svakog završenog ultramaratona kažemo sebi da nikada više nećemo ponoviti isto, posle par dana pojavi se osećaj zadovoljstva, ponovo se probudi želja da istražimo svoje mogućnosti, pomerimo granice, a sve to uživajući u prirodi - objašnjava Marina.

Trka će trajati od 3. do 9. septembra, a naši ultramaratonci obećavaju da će predstaviti Srbiju u najlepšem svetlu.

Marina, Damir i Vladimir će za 155 sati morati da pretrče 350 kilometara

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.