Počela školska godina, plakali đaci prvaci, ali i mame i tate

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ - M .Brkić

Počela je još jedna školska godina, a novopečeni đaci su sa nestrpljenjem pohrlili u nove škole. Neki u suzama, neki sa osmehom, sa starim ili novim drugarima, pitali su se šta ih to čeka.

NASTAVA - Kako kažu roditelji, dosta dečice je opušteno jer su išli zajedno i u vrtić, ali ipak je bilo i onih koji su grlili roditelje u suzama.

Osnovnu školu "Vlada Aksentijević" upisalo je oko 80 đaka prvaka raspoređenih u tri odeljenja, a prozivka je počela u 9 sati. Prvaci su se u redovima držali za ruke, čekajući da vide učionice i upoznaju učiteljice.

- Najvažnije nam je da deca zavole svoju školu i to nam je danas prioritet. Ove godine vidim po njihovim radoznalim pogledima da jedva čekaju da nešto počne da se dešava. Svi smo vrlo uzbuđeni, ovo je jedan svečan dan na koji ih podsećam kada se rastajemo na kraju četvrtog razreda - kaže učiteljica Aleksandra Kraljević. Nebojša Novović, direktor OŠ "Vlada Aksentijević", kaže da je odabir škole bitna stavka svake porodice. - Roditelji su prezadovoljni, a broj prijavljenih je bio iznad očekivanja. Ovo će biti još jedna lepa generacija i još jedna uspešna školska godina - kaže Novović. U Osnovnu školu "Stari grad" i stariji đaci su se vratili nasmejani, a direktorka Sanja Radmilović kaže da je to i najvažnije.

- Nama je bilo najavljeno zatvaranje škole, pa je to presudilo da upišemo samo jedno odeljenje prvog razreda. Jedva čekamo da nam se oni pridruže pa su im tako drugari iz starijih razreda organizovali priredbu za dobrodošlicu danas u 17 sati - kaže direktorka Radmilović.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.