Samo da Novaku izdrži ruka

Bitno je samo da povredu zaleči što pre i, prema mom mišljenju, možda je i bolje što mu se ovakva situacija, da mora da pauzira tri dana, desila u prvoj, a ne u drugoj nedelji, rekao je Bogdan Obradović.

24 Sata (Serbia) - - SPORT - J. Medić

INTERVENCIJA - Muk je nastao u pres centru stadiona „Artur Eš“kada je oficijelni spiker najavio da je došlo do izmena u rasporedu mečeva drugog kola na US Openu. Posebno je bilo stresno jer su se u istoj rečenici našli termini „Novak Đoković“i „odustajanje“. Iako su svi na trenutak pomislili da najbolji teniser sveta nije izdržao, već se povukao zbog bolova u ruci, to se, na svu sreću, nije desilo.

Veseli je zbog povrede predao meč i tako omogućio Novaku da se nađe u trećem kolu bez borbe. Čeh je tako dao Đokoviću gratis dan odmora da se pripremi za sledeću rundu, u kojoj će danas ukrstiti rekete s Mihailom Južnim (Rusija). Đoković i veteran Južni dosad su igrali devet puta, a skor je 6:3 za Srbina. Poslednji put megdan je trebalo da podele u četvrtfinalu Dubaija 2014, ali Južni se tada predao bez borbe.

Bogdan Obradović, selektor Dejvis kup tima Srbije, mišljenja je da je, ako je Novak već morao da preskoči jedan meč, onda dobro što se to desilo sada.

- Na velikim takmičenjima kao što su grend slemovi uvek je bolje kada imate ustaljen ritam. Dakle, jedan dan igrate mečeve, a drugi

koristite za oporavak, masaže i trening. Ali ako je već to moralo da se desi, onda je bolje što se dogodilo u prvoj nedelji, a ne u drugoj, kada se igraju najvažniji dueli - kazao je Obradović.

Ono što, naravno, sve brine jeste Novakova povreda ruke.

- On ima veliki tim ljudi oko sebe i sigurno je da svi čine sve da ga oporave. Novak je imao razne nedaće koje je sa uspehom prevazilazio. Nema dileme da će se potruditi da tako bude i ovog puta.

Ruka je Đokoviću veći problem od rivala

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.