Najjeftinije karte: Gde se leti za manje od 50 evra?

Ako ste imali sreće, juče ste iz Srbije mogli da odletite do Berlina za neverovatnih pet evra po osobi

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - Lj. Krstić

Zahvaljujući lou kost kompanijama, već nekoliko godina putnici iz Srbije imaju priliku da lete po cenama manjim od karte za autobus - potrebno je samo malo strpljenja u potrazi za odgovarajućim kartama. Berlin nije jedina destinacija koja se trenutno može naći na spisku promotivnih karata, nižih od 50 evra. Tu su još i Diseldorf, Milano, Bratislava, Dortmund, Pariz, London, Ženeva i drugi... No, ne dajte da vas cena uvek zavara - problem može nastupiti kad shvatite da su dodatni troškovi često skuplji od same karte. Zato je glavni savet da se uvek raspitate kod kompanije šta je sve uključeno u cenu.

JEFTINO - Iako je nova kompanija na srpskom tržištu skrenula dosta pažnje niskim cenama, već nekoliko godina putnici iz Srbije imaju priliku da lete po cenama manjim od karte za autobus - potrebno je samo malo strpljenja u potrazi za odgovarajućim kartama.

U Srbiji posluje nekoliko lou-kost kompanija i lete sa dva aerodroma. U Beogradu je za potrebe civilnog avio-saobraćaja za sada otvoren samo Aerodrom “Nikola Tesla” , dok se iz Niša koristi Aerodrom “Konstantin Veliki”.

Najnoviji dodatak našoj “jeftinoj” porodici je i “Raynair”, irska aviokompanija koja je Srbe oduševila cenama od pet evra po karti u jednom pravcu ka Berlinu. Ova promotivna cena važi samo tokom septembra i većina mesta je već rasprodata, dok će u određenim datumima u oktobru i novembru cena iznositi 9,99 evra.

Isto važi i za ostale destinacije Diseldorf, Milano i Bratislavu - za koje najjeftinije karte koštaju malo ispod 10 evra po osobi.

S druge strane “Wizz air”, već godinama favorit onih koji vole da lete jeftino, u ponudi ima letove za Dortmund po ceni od 30 evra u jednom pravcu u oktobru i novembru. Do Pariza možete da letite za 40 evra u novembru, a po sličnoj ceni možete da posetite i London krajem oktobra. Primera radi, isto toliko košta povratna autobuska karta do Crne Gore.

Pored ove dve kompanije, u Srbiji posluje još nekolicina lou-kost firmi koje, ipak, imaju mnogo manji broj destinacija. Tako “Izi džet” nudi let do Ženeve, koji u novembru možete da nađete već po ceni od oko 30 evra.

Međutim, veliki problem sa jeftinim kartama je u tome što često dodatni troškovi budu skuplji od same karte. Zato je glavni savet da se uvek raspitate kod kompanije šta je sve uključeno u cenu - jer tu najčešće ne spada prtljag (takse su uključene). Takođe, cene karata su mnogo niže ako ih rezervišete ranije.

Lou-kost kompanije lete iz Beograda i od prošle subote iz Niša

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.