Mržnja s razlogom: Njima su novinari baš zagorčali život

U krugu vesti koje 24 sata moraju da budu sveže i zanimljive, brzina i skandal su zamenili važnost tačnosti i poštenja. Neke holivudske zvezde su to u najgorem obliku osetile na svojoj koži.

24 Sata (Serbia) - - ŠOU - I.Stojanov

NASLOV - Pojedini mediji su povlačili svoje reči pošto je šteta već učinjena. Kada su jednom odvukli imena poznatih u blato, čak ni priznanje o neprofesionalnom izveštavanju nije uspelo da im vrati reputaciju.

“Gardijanu” ljudi veruju jer godinama gradi imidž pouzdanog medija. Čak i oni su pravili greške. Prošle godine su pisali da Met Dejmon misli da gej glumci treba da ostanu "u ormaru”, zbog čega je pokupio epitet homofoba. Ono što je Dejmon izgovorio je:

“Glumci su efektivniji kada su misteriozni”. Zapravo, on misli da svaki glumac bolje radi svoj posao ako njegova publika ne zna gotovo ništa o njemu, što i nije daleko od istine. Kada biste pročitali pomenuti članak, ne biste našli ni reč o gej ljudima koji ostaju prikriveni.

Još 2008, nekoliko godina posle vrhunca slave Ališe Kiz, sada nepostojeći magazin “Blender” je pisao da je pevačica izjavila da je žanr gangsterskog repa napravila američka vlada pokušavajući da “ubedi crne ljude da se međusobno ubijaju”. Zbog toga je Ališa počela da deluje kao luda teoretičarka zavere. Magazin je ostao pri svojoj priči. Ališa je dala zvanično saopštenje u kojem demantuje navode “Blendera”.

Zvezda “Igre prestola” Natali Dormer je prošla najgore. Morala je da se bori protiv lažnih optužbi da podržava seks sa maloletnicima. Tračevi su počeli da kruže posle izjava koje je dala o svom liku u “Igri prestola”, koji su pogrešno protumačeni i praktično su je optužili za pedofiliju. Dormerova je napisala odgovor. Jedna od stvari koju ističe je da ona igra izmišljen lik u izmišljenoj zemlji. Činjenica je da neki fanovi “Igre prestola” ne znaju kako da odvoje fikciju od realnosti, ali što je mnogo - mnogo je.

VIŠE NA WWW.24SATA.RS

ALIŠA KIZ

NATALI DORMER

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.