Od surovog „Klipa” do „Sumnjivog lica”

U film „Klip“je ušla kao naturščik, dobila je nagrade za najbolju glumicu, a potom upisala Akademiju lepih umetnosti. Glumica Isidora Simijonović trenutno tumači lik Marice u „Sumnjivom licu“, koja će biti izvedena 6. septembra u Mikser hausu.

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - P. Paunović

Isidora Simijonović je za ulogu u kontroverznom filmu “Klip” dobila brojne nagrade. Trenutno tumači lik Marice u predstavi “Sumjivo lice”, koja će biti izvedena 6. 9. u Mikser hausu.

Šta je ono što si naučila na akademiji, a volela bi da si znala kada si ušla u svet filma?

- Na akademiji sam stekla sigurnost, koja je neprocenjiva. Kao naturščik u sve ulazite ogoljeno i intuitivno. Predajete se i više nego što je potrebno. Onda naučite kako da tih 100 odsto koje dajete, iskoristite na pravi način. Važna stvar je to što vi dobijete svog mentora s kojim radite.

Tako sam ja tokom leta imala dilemu i Mirjana Karanović mi se javila iz Skoplja i pomogla. Lepo je kada imate te glumačke roditelje, jer nekako bude lakše.

Šta je bila tvoja prednost u odnosu na kolege bez iskustva?

- Ja sam imala to olakšanje što nisam imala strah da li ću uspeti da se probijem u moru talentovanih ljudi. Osećala sam se mirnije, jer sam znala da već negde na mapi postojim.

Nakon „Klipa“rekla si da bi novi izazov za tebe bila uloga neke princeze. Da li je to Marica?

- Nije baš princeza. Meni je bilo zanimljivo to što naše „Sumnjivo lice“nije onakvo kako ga zamišljamo, jer je potpuno van te epohe u koju smeštamo Nušićeva dela. Ova predastava je kao odlazak kod zubara. Mučna je i bolna, jer ukazuje na probleme.

„Klip“je prikazivao svet mladih, a „Sumnjivo lice“svet odraslih. Koji je gori?

- Jedan bez drugog ne mogu i jedan s drugim su u skladu, prosto su uslovljeni. Mislim da je važno da ne pokušavamo da ulepšavamo ni jedan, ni drugi. Mi možemo da stvaramo iluziju, ali mislim da to može da nam donese samo loše.

Kako je izgledao rad na predstavi?

- Valjali smo se od smeha! Mi u predstavi imamo poligrafsko ispitivanje i prvobitna ideja je bila da se pušta nasnimljen glas, ali pošto sam toliko volela da izgovaram „laž“i „istina“, onda su mi prosle druge probe dodelili još jednu ulogu, pa sam Marica i poligraf!

Sledeće izvođenje "Sumnjivog lica" je sutra u Mikser

hausu VIŠE NA WWW.24SATA.RS

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.