UEFA blokirala uplate Zvezdi

24 Sata (Serbia) - - SPORT - dn

DUG - Zbog dugovanja Crvene zvezde prema menadžeru Nikole Žigića Milanu Ćalasanu UEFA je blokirala sve svoje dalje uplate na račun crveno-belih, potvrđeno je “Blicu”.

Ćalasan je tužio bivši Žigićev klub posle transfera u Španiju, a Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani je posle višegodišnje parnice, koja je uključivala i žalbe i kontratužbe, doneo odluku da je Zvezda, sa sve kamatama, dužna da mu isplati 3,4 miliona evra.

Imajući u vidu da se sedište UEFA nalazi na teritoriji Švajcarske, ona podleže švajcarskom zakonodavstvu pa neodložno mora da počne da primenjuje rešenje CAS-a o tome da nikakve uplate ne sme da vrši na račun Crvene zvezde.

UEFA je o tome obavestila rukovodstvo crveno-belih, kluba koji se sada našao u velikim problemima, jer je očekivao da izuzetno tešku finansijsku situaciju bar malo popravi sa podrškom iz kase evropske kuće fudbala. Međutim, ni 400.000 evra za ostvareno u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ni 230.000 evra za eliminaciju u plej-ofu za Ligu Evrope, neće moći da bude uplaćeno crveno-belima. A neće moći ni bilo koja naredna uplata UEFA da bude ostvarena sve dok Zvezda nekako ne pronađe način ili da izmiri dugovanja prema Milanu Ćalasanu, ili da sa njim pronađe zajednički jezik kako bi stege novonastale situacije bar malo popustile.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.