Orlovima posle drame samo bod od Iraca

24 Sata (Serbia) - - SPORT - D. Nikolić

Fudbalska reprezentacija Srbije otpočela je kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2018. u Rusiji remijem sa Republikom Irskom, a do 2:2 je u Beogradu stigla posle dramatične utakmice, preokreta, neiskorišćenih šansi, ali i kikseva u defanzivi.

KIKS - Samo što se krenulo, po terenu koji je kiša natopila tokom tri-četiri sata neprestanog padanja, Irci su poveli u Beogradu. Treći minut igre, Milivojević pravi prekršaj na levoj strani gostujućeg napada, a iz slobodnog udarca iznedrio se i pogodak. Centaršut nove "desetke” Republike Irske, Robija Brejdija, doneo je intervenciju golmana Rajkovića, ali samo odbijanjem lopte u svoju levu stranu. Odatle je Šejn Long centrirao, a Aleksandar Mitrović, koji se vratio da pomogne odbrani, promašio loptu. Ona se odbila ka ivici kaznenog, odakle ju je Džef Hendrik smestio u mrežu, i to uz nehotičnu asistenciju kapitena Branislava Ivanovića, koga je lopta pogodila i prevarila Rajkovića.

Trgli su se potom "orlovi". Ekipa Slavoljuba Muslina je imala daleko veći broj pokušaja da u prvom poluvremenu promeni rezultat, Filip Kostić je bio najkonkretniji sa tri udarca. Lopta je, međutim, odlazila tamo gde su to priželjkivali Irci, čak i kada je u 45. minutu Mitrović ostao sam na petercu, a reagovao nespretno, želeći da smiri “bubamaru” umesto da proba da je odmah pošalje u mrežu.

Naši reprezentativci su u drugi deo meča ušli odlučniji, dodali su gas i, ne odustajući od krilnih proboja preko Kostića i Tadića, uspeli da preokrenu rezultat. Najpre je u 62. minutu Ivanović centrirao s desne strane, lopta je stigla levo do Kostića, a on svoju odličnu partiju krunisao pogotkom za 1:1.

Samo sedam minuta kasnije Kostić je fauliran u šesnaestercu gostiju, a

hladnokrvan, lagan i visok šut Dušana Tadića doneo je prednost “orlovima”. Međutim, kada je rezervista Andrija Pavlović, koji je zamenio Mitrovića u napadu, u punom trku ka lopti uspeo da bude brži od suparničkog golmana, ali je samo uzdrmao prečku, stigla je i kazna.

Centaršut Brejdija sa leve strane pronašao je potpuno samog rezervistu Marfija u 81. minutu, koji je umakao Gudelju kod druge stative i neometano je glavom uspeo da nadmudri Rajkovića.

Uzaludni su potom bili novi naleti. Čak i kada se stvorila šansa, poput kolosalne za Branislava Ivanovića, kome je golman odbranio zicer, nije bilo novog razloga za slavlje.

Naredni meč "orlovi" igraju u Moldaviji 6. oktobra, dok će Irska na svom terenu dočekati Gruziju.

Našim reprezentativcima ovog puta borbenost niko ne može da ospori

GRUPA D

Srbija - R. Irska 2:2 (0:1) Gruzija - Austrija 1:2 (0:2) Vels - Moldavija 4:0 (2:0)

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.