SMS VESTI

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA -

VIRUS - Broj obolelih od virusa zapadnog Nila u Srbiji raste, registrovano je 17 slučajeva oboljenja, uz dva smrtna ishoda, izjavio je direktor Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” Dragan Ilić. On kaže da je to već autohtona infekcija i da ova godina liči na 2014, kada smo imali sličan broj obolelih.

DIVIDENDA - Građani koji su posedovali besplatne akcije Aerodroma "Nikola Tesla" na dan 31. decembra 2015. dobiće i dividendu u iznosu od 18,61 dinar po akciji.

MERKJURI - Asteroid između orbita Marsa i Jupitera, koji je ranije nosio naziv Asteroid 17473, juče je u čast 70. rođendana frontmena grupe „Kvin“Fredija Merkjurija preimenovan u - Asteroid 17473 Fredi Merkjuri.

BOMBA - U bombaškom napadu u naselju Muo kod Kotora juče su ubijeni Goran Biskupović (28) i Miloš Bošnjak (25), saopštila je crnogorska policija. Bomba je bila podmetnuta u blizini kuće Biskupovića, a on i Bošnjak su poginuli dok su išli pešice.

DEČAK - Telo desetogodišnjeg dečaka S. M. iz Niša, čiji je nestanak prijavljen 2. septembra, pronađeno je u blizini Medoševačkog mosta, saopštio je MUP. Telo je isplivalo iz reke Nišave, navodi se u saopštenju.

DROGA - Državljanin Srbije uhapšen je na graničnom prelazu Macelj, između Hrvatske i Slovenije, zbog pokušaja šverca 140 kilograma marihuane, vrednosti preko 900.000 evra, saopštio je hrvatski MUP.

TUČA - Ispred jednog ugostiteljskog objekta u Vukovaru izbila je masovna tuča desetak srpskih i hrvatskih mladića. Niko nije teže povređen.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.