Kako do pregleda kod privatnika o trošku države

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ -

RFZO - Hiperbarična komora, operacija katarakte, hemodijaliza i vantelesna oplodnja jedine su zdravstvene usluge koje možete da potražite i kod privatnika, a da to ne morate da platite. Za to vam je, međutim, potrebno, pored zdravstvene knjižice, i potpis tri lekara specijalista ili saglasnost lekarske komisije RFZO, bez kojeg odlazak kod privatnika ništa ne vredi. Republički fond za zdravstveno osiguranje sklopio je ugovor samo s određenim privatnim ustanovama, tako da pacijenti ne mogu da biraju u koju će ustanovu otići.

Za hiperbaričnu komoru neophodno je stručno mišljenje tri lekara specijaliste i u RFZO će vam odobriti da o trošku osiguranja idete na tretman.

Ni za operaciju katarakte pacijenti ne mogu sami da se prijave, već je potrebno prvo da prođu anketu u Fondu. Što se hemodijalize tiče, tek u slučaju da u državnim ustanovama nema mesta pacijentu je dozvoljeno da ovu uslugu dobije u privatnom centru.

RFZO je omogućio da vantelesna oplodnja može da se radi u još 11 privatnih klinika u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Leskovcu. Privatnici zajedno mogu da obave 3.050 usluga, u šta je uključen i treći pokušaj o trošku

države.

SPISAK USTANOVA NA

WWW.24SATA.RS

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.