Besplatan kurs programiranja

Za nekoliko dana počinju predavanja prvog "Web Bootcampa" na Balkanu, a zanimljivo je da će on biti dostupan svim građanima Srbije koji žele da se upoznaju sa osnovama programiranja. Polaznicima će biti pružena pomoć u pronalaženju prakse ili posla u IT i

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA - M. Ljuna

ONLAJN - Onlajn sesije programiranja počinju od 12. septembra, a predavanja će držati eminentni predstavnici IT zajednica u Srbiji. Projekat su organizovali Nevena Sofranić i Nemanja Čedomirović, a ideja celog projekta jeste da se programerski osposobi što veći broj ljudi da bi posle kampa što pre pronašli zaposlenje.

- Kurs je koncipiran iz dva dela, a prvi počinje 12. septembra. Onlajn predavanja će tokom prvog dela trajati dve nedelje, što smo omogućili kroz saradnju sa Majkrosoftom Srbija i svi zainteresovani će moći da ih prate. Drugi deo će trajati četiri nedelje i počinje u decembru - kaže Nevena.

Do sada je pristiglo više od 300 prijava za septembarski kurs, od kojih će 60 njih prisustvovati i kursu u decembru. Treba napomenuti da je prijavljivanje završeno, ali svi zainteresovani iz cele Srbije će potpuno besplatno moći da prate septembarska onlajn predavanja.

Organizatori su u decembru pripremili četiri nedelje intenzivnog treninga na "tajnoj lokaciji" van Beograda. Polaznici će imati priliku da sedam dana u nedelji osam sati dnevno rade sa profesionalcima i mentorima iz regiona kako bi na pravi način započeli karijeru. Posle kampa polaznici će moći da kreiraju svoj prvi risponsiv veb-sajt ili svoju prvu veb-aplikaciju.

Starosne granice ne postoje i predavanja u septembru, koja će biti organizovana od 20 sati, mogu da prate svi. Pošto se predavanja u decembru sele na “tajnu lokaciju”, jedini troškovi biće smeštaj i hrana.

Naši sagovornici napominju da je ovo savršen način za sve studente da steknu iskustvo u IT svetu. Zanimljivo je da će kurs pohađati i oni sa predznanjem.

- Imamo podatak da 10 do 15 odsto prijavljenih već studira na nekom IT fakultetu. Njihov poriv za pohađanje kursa jeste da steknu dodatno znanje koje ne mogu da nauče na fakultetima. Većina svih prijavljenih želi da vidi da li može da uplovi u IT vode - kaže Nemanja Čedomirović i dodaje da će se na predavanjima obrađivati i naprednije tehnike programiranja.

Posle završenog kampa kandidatima će biti omogućena profesionalna priprema radne biografije, pripreme za prvi intervju i rad u kompaniji, kao i pomoć prilikom pronalaženja prve prakse ili posla u IT industriji. Ideja je da sponzorske kompanije zapaze talente na kampu i da ih zaposle kod sebe.

VIŠE NA WWW.24SATA.RS

Potpuno besplatne onlajn sesije programiranja startuju 12. septembra

NEVENA SOFRANIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.