Život u hotelu im isplativiji od kirije

Počela je trka za mesto u nekom od studentskih domova, a mnogi od akademaca koji ne budu na listi tokom studiranja boraviće u - hotelu.

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - I. Nedić

Počela je trka za mesto u nekom od studentskih domova, a mnogi od akademaca koji ne budu na listi tokom studiranja boraviće u - hotelu.

TROŠAK - Na prvi pogled zvuči malo čudno, ali život u nekom od hotela u centru grada isplati se više nego najam stana, jer su za mesec dana njihovi troškovi oko 200 evra ako su u jednosobnoj, a 100 evra u dvosobnoj sobi!

Na drugoj strani iznajmljivanje jednosobnog stana u nekom od beogradskih naselja retko kad košta manje od 200 evra, i to bez troškova komunalija, dok ta suma zimi raste zbog veće potrošnje električne energije.

Među starim gradskim hotelima najatraktivniji studentima je “Slavija”, gde je iznajmljivanje jednokrevetne sobe 23.000 dinara mesečno, a dvokrevetne 26.400.

- U to su uračunati troškovi grejanja, struje, kao i menjanja posteljine i čišćenja sobe jednom nedeljno. Neki žive sami, dok oni koji dele sobu i troškove sa cimerom još jeftinije prolaze. Zato je od oktobra, kad počnu predavanja, veći deo hotelskog kapaciteta popunjen studentima - kaže Predrag Lazić, zadužen za zakup smeštaja ovog hotela.

U 14 kvadratnih metara staje samo ono najosnovnije. Pa ipak, studentima je i to dovoljno.

- U poslednje tri godine sve više akademaca se odlučuje za ovakav vid smeštaja tokom studija. Najviše ih je od oktobra do decembra i od januara do maja - objašnjava menadžer prodaje Jelena Smiljanić Đorđević.

Zbog strogih pravila hotela, studenti ipak ne mogu da imaju slobodu kao u domu ili sopstvenom stanu. Zato moraju da potpišu pravilnik o kućnom redu.

- Posete se primaju samo do 22 sata, u sobe ne smeju da se unose grejna tela, dok je donošenje televizora ili frižidera dozvoljeno - objašnjava Lazić.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.