Epl: Novi ajfoni uskoro u prodaji

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - U. Jelić

Epl je upravo predstavio ajfon

7 i ajfon 7+, najnovije verzije svog premijum telefona, ali i novu generaciju svog pametnog sata. Ti uređaji donose brojna poboljšanja i inovacije.

Epl je u San Francisku upravo predstavio ajfon 7 i ajfon 7+, najnovije verzije svog premijum telefona, ali i novu generaciju svog pametnog sata. Iako telefoni na prvi pogled izgledaju identično prethodnoj generaciji, oni sa sobom donose brojna poboljšanja i inovacije.

TELEFON - “Najnapredniji operativni sistem zaslužuje najnapredniji telefon na svetu”, reči su kojima je Tim Kuk započeo svoje predstavljanje nove generacije ajfona.

Kada su rezolucija i veličina ekrana u pitanju, tu nema velikih promena - ajfon 7 ima 4.7-inčni Retina HD displej (1.334 x 750 p), dok 7+ nudi nešto veću dijagonalu od 5.5 inča (1.920 x 1.080 p), ali ima ih na drugim poljima.

Epl je u novu generaciju svog pametnog telefona ugradio 12 MP zadnju kameru sa LED blicem i optičkom stabilizacijom slike koja dozvoljava i do tri puta dužu ekspoziciju, dok se sa prednje strane nalazi se 7 MP HD Facetime kamera.

Kompanija je najavila i ajfon 7+, koji će se od konkurencije razlikovati posedovanjem dve zadnje kamere. Jedna je širokougaona, dok druga pruža povećanu mogućnost zumiranja fotografija. Novi telefoni biće otporni na prašinu i vodu, a veliko unapređenje doživela je i baterija koja sada nudi dva sata dužeg korišćenja u poređenju sa modelom 6S, dok model 7+ isporučuje sat vremena dužeg trajanja baterije nego ajfon 6S+.

Sve to pokretaće novi četvorojezgreni A10 čip uparen sa grafičkom kartom, za koju Epl tvrdi da je 240 puta brža od one u originalnom ajfonu i koristi dve trećine snage ako se poredi sa prethodnom generacijom i 2 (ajfon 7), odnosno 3GB radne memorije (ajfon 7+).

Svi koji uživaju u multimediji na raspolaganju će imati i stereo zvučnike, jedan na vrhu i jedan na dnu. U slučaju da želite da povežete slušalice sa svojim uređajem, to ćete moći da uradite putem lightning porta jer je kompanija odlučila da ukloni 3.5 mm džek, ali će uz telefone dolaziti i poseban adapter za stare sluške.

Oba uređaja biće dostupna od 16. septembra u dve verzije - sa 32/128/256GB interne memorije.

Cena modela 7+ iznosiće 769 dolara za osnovni model, dok će ajfon 7 koštati 649 dolara u osnovnoj verziji.

Novi telefoni biće otporni na prašinu i vodu, a veliko unapređenje doživela je i

baterija

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.