„Filharmonija bacila Moskvu na kolena“

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ - M. Ljuna

Beogradska filharmonija zajedno s našim violinistom Nemanjom Radulovićem ispunila je životni san nastupom u rasprodatoj dvorani „Čajkovski“na otvaranju koncertne sezone u Moskvi.

OVACIJE - Međunarodni uspesi koje naša filharmonija niže u poslednjih nekoliko godina doprineli su prepoznatljivosti orkestra, kao i mnogobrojni, svetski poznati solisti koji nastupaju u okviru naše redovne filharmo- nijske sezone. Za gostovanje u Moskvi, Beogradska filharmonija je pozvala Nemanju Radulovića kao našeg najistaknutijeg solistu da se zajednički predstave u muzičkoj prestonici sveta, i to na otvaranju koncertne sezone Moskovske filharmonije - kaže za „24 sata“Jelena Milašinović, predstavnica za medije Beogradske filharmonije.

Nastupom su oduševljeni i filharmoničari koji nisu krili ponos posle koncerta za pamćenje. U Moskvu su otišli s velikim elanom, u punoj formi i odlično pripremljeni.

- Više od 1.500 ljudi je slušalo BG filharmoniju u ruskoj prestonici i oduševilo se energijom orkestra, koja ih je, kako je dirigent Rajskin rekao, „bacila na kolena“. Muzičari su doživeli ovacije - ponosno istiće Milašinovićeva.

Naša filharmonija, koja predstavlja pravo osveženje na međunarodnoj koncertnoj sceni, ne zapostavlja ni domaće nastupe. O popularnosti govori i podatak da je koncertna sezona, nazvana „Samo muzika - jer doživljaj nema cenu“, rasprodata u celosti.

NEMANJA RADULOVIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.