Nova lutrija: Stan u BG od sakupljenih fiskalnih računa

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA -

NAGRADA - Ideja da se organizuje nagradna igra u kojoj bi građani bili nagrađeni za sakupljen određeni broj fiskalnih računa nije nova, ali se s njenom pripremom počelo, kako „Blic“nezvanično saznaje, tek nakon „naređenja“premijera Aleksandra Vučića.

- Spremite to što pre - kratko je poručio premijer Vučić svojim saradnicima iz Ministarstva finansija, naredivši formiranje radne grupe koja će se baviti tim pitanjem. U opticaju su robne nagrade, putovanja, automobili, bela tehnika, a premija bi mogla da bude i stan u Beogradu! Ideju o ovakvoj lutriji predstavila je Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) još prošle godine. Očekivalo se da će ona biti realizovana već na proleće 2016. godine, ali su vanredni izbori stopirali ceo proces.

U prvi plan lutriju je ponovo izbacio sam premijer, koji je u utorak na skupu Nordijske poslovne alijanse ovu meru predstavio kao jedan od načina borbe protiv sive ekonomije.

On je, negodujući zbog gradonačelnika Niša koji se izvinjavao ugostiteljima koje su kaznili poreski inspektori, istakao važnost izdavanja fiskalnih računa.

- Potrebno je da mnogo toga promenimo, između ostalog i naše navike i mentalitet kako se ne bi ponovila situacija iz Niša. Organizovaćemo lutriju i tombolu za fiskalne račune, pa će neko ko ima isečak moći da zaradi - rekao je premijer Aleksandar Vučić.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.