Centar postaje pešačka zona

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ -

KALDRMA - Početak rekonstrukcije kaldrme na Kosančićevom vencu predstavlja nastavak realizacije projekta IME (identitet, mobilnost i ekologija) koji predviđa da se, između ostalog, centar grada pretvori u pešačku zonu, kaže glavni gradski urbanista Milutin Folić.

Posle rekosntrukcije Kosančićevog venca saobraćaj u tom delu grada biće drugačije regulisan. Predviđeno je, kako je precizirao, da stanovnici tog dela grada i dalje imaju prilaz toj kulturnoistorijskoj zoni, dok će ostali morati da se parkiraju u okolnim ulicama.

- Izgradnjom garaže na Kosančićevom vencu, koja je predviđena da se gradi ispod Spomenika nesvrstanima, kod Brankovog mosta, taj deo grada biće potpuno prepušten pešacima - istakao je Folić i najavio da za dvadesetak dana kreće i izgradnja pešačke zone i na Obilićevom vencu.

Taj deo grada će, kako je naveo, biti popločan do Carice Milice istim kamenom kao i Knez Mihailova ulica, odnosno ulice Vuka Karadžića i Zmaj Jovina, koja je završena pre nekoliko dana.

– Nova pešačka zona na Obilićevom vencu dobiće 50 novih stabala, ulaz u garažu za parkiranje biće iz Maršala Birjuzova, koja će takođe biti rekonstruisana i Sremska ulica biće pretvorena u zonu za pešake - najavio je glavni gradski urbanista.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.