Monfis: Đoković je najbolji svih vremena!

Novak Đoković večeras igra protiv Gaela Monfisa u polufinalu US opena. Biće to njihov 12. duel, a Francuz još nije osetio slast pobede protiv najboljeg igrača na svetu. Kao senior.

24 Sata (Serbia) - - SPORT - J. Medić

POLUFINALE - Jedinu pobedu nad Noletom Monfis je ostvario 2004. na fjučersu u Bergamu kada su bili juniori. Meč je trajao preko tri sata, a Monfis je slavio sa 6:4, 6:7, 6:2.

- Gael je bio mnogo bolji junior od mene, naravno da je on pobedio - rekao je Đoković pred meč polufinala.

Iako je Monfis pobedio u tom duelu, u seniorskoj konkurenciji nema nikakve dileme ko je bolji. Ipak, Đoković sa velikim poštovanjem i dalje priča o Francuzu.

- Psihički može da ima uticaja na njega to što me nikada nije pobedio kao senior, ali može i dodatno da ga motiviše. U jedinstvenoj je prilici da uđe u prvo finale na jednom grend slemu - impresivan je na terenu, ima kompletnu igru, izvanredno se kreće, fleksibilan je i siguran sam da će biti fizički jako zahtevno pošto on do sada nije izgubio ni set. Vrlo je fokusiran i deluje malo drugačije nego inače - rekao je Srbin.

Psihički može da ima uticaja na njega to što me nikada nije pobedio kao senior, ali može i dodatno da ga motiviše. U jedinstvenoj je prilici da uđe u prvo finale na jednom grend slemu

U prethodna dva dana Novakove pohvale na račun Francuza preneli su svi svetski mediji.

- Ono što je najvažnije za njega je što je on oduvek voleo da igra tenis. Na kraju krajeva, sve vam se i svodi na to, da li ste srećni dok nešto radite. Bilo da ste uspešni ili ne. Sreća je unutra, kada pripadate nečemu, kada ste ispunjeni radeći nešto. To Gael i donosi ovom sportu. Veoma je važan za tenis, jako mi je drago što igraču poput njega ide dobro. Donosi toliko energije na teren - istakao je svetski broj jedan.

Ni Monfis nije štedeo pohvale na Đokovićev račun.

- On je pun samopouzdanja. Novak je najbolji svih vremena. Zasad je najbolji, jer kada kažem “svih vremena”, mislim do ovog trenutka, ne zauvek - i dalje imamo i Rodžera Federera. Ali do sada Novak radi neverovatne stvari, definitivno je bolji igrač od mene. Ne treba da se stidim kada to kažem - rekao je Monfis.

Novak je do današnjeg duela samo šest sati i 26 minuta proveo na terenu. Zbog problema sa povredom ruke najbolji teniser na planeti je istakao da mu nedostatak mečeva i časova provedenih na terenu neće nedostajati u polufinalu.

- Blizu sam vrhuncu forme - zaključio je Đoković, koji bi u slučaju pobede za pehar igrao sa boljim iz duela Nišikori (Japan) - Vavrinka (Švajcarska).

Pobednik duela Đoković - Monfis

u finalu će igrati s boljim iz meča Nišikori Vavrinka

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.