Argentinac u Nišu: Mogao je bilo gde, a izabrao je Srbiju

Manuel Leon (16) zainteresovao se za Srbiju zbog naših sportista i zato je odlučio da ove školske godine bude đak gimnazije „Stevan Sremac“u Nišu

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - V. Torović

Manuel Leon (16), tinejdžer iz Argentine, zainteresovao se za Srbiju zbog Novaka Đokovića i zato je odlučio da ove školske godine bude đak gimnazije “Stevan Sremac” u Nišu. Simpatični Manuel mogao je da izabere i Nemačku, Francusku ili Švajcarsku, ali je izabrao Srbiju.

ISKUSTVO - Mnogo volim Noleta. Gledam sve njegove mečeve, nedavno mi je bilo žao što je izgubio na početku Olimpijskih igara. Ipak, bio sam srećan što je pobedio moj zemljak Del Potro. Mada, mnogo mi se sviđa i košarkaš Miloš Teodosić. Za mene je Srbija bila potpuno nepoznata, pa sam počeo da se informišem o zemlji, ljudima, kulturi...

Vidim da nisam pogrešio jer je Srbija mnogo lepa i ljudi su dobri - priča nasmejani Manuel.

Šesnaestogodišnjak je u Niš došao u okviru razmene đaka. Manuel odlično govori engleski jezik. Biće asistent profesorki španskog jezika Višnji Jovanović. S oduševljenjem su ga dočekali drugarice i drugovi, posebno oni koji uče španski jezik.

- Srpski jezik nije mnogo težak, ali je mnogo drugačiji od španskog. Pomaže mi porodica u kojoj živim, drugovi,

profesori. Već sam naučio nekoliko srpskih reči - hvali se Manuel.

Mladić iz Argentine priznaje da je njegova porodica bila zabrinuta što odlazi u njima daleku, nepoznatu zemlju.

- Rekao sam im da ću saznati

mnogo stvari o Srbiji. Privukla me istorija vaše zemlje i želim da što više naučim o kulturi i običajima. Zasad sam sa svojim “bratom” Đorđem, odnosno domaćinom, obišao spomenik na Bubnju. Iako neću dobijati ocene, trudiću se da budem uspešan đak - veli on.

Manuel u Nišu živi u porodici Stanojević, u blizini Čaira.

- U toj porodici mi je divno, prihvatili su me kao svog. Niš je fantastičan grad. Hrana je ukusna, a vidim i da ima lepih devojaka priča Argentinac.

MANUEL LEON

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.