20 godina masovnog šverca

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ - M. Beljan

Švercovanje u gradskom prevozu, uprkos mnogim pokušajima, nije uspela da reši nijedna gradska vlast u prethodne dve decenije, pa danas više od polovine putnika ne plaća kartu!

PREVOZ - A kako i kada je sve počelo? Pa čini se da je ključan bio novembar 1996. godine, kada je ukinuta obaveza državnih i društvenih preduzeća da kupuju markice (mesečne pretplatne karte) za svoje zaposlene.

- Više od 50 odsto putnika ne plaća prevoz, pa GSP "Beograd" ima mesečni gubitak i do 200 miliona dinara - obelodanio je gradski menadžer Goran Vesić prilično šokantan podatak na sednici Skupštine grada, pokušavši da opravda na taj način usvojene promene kojima se, između ostalog, kontrolorima daje mogućnost da uručuju prekršajne naloge.

Međutim, lako bi moglo da se desi da i taj pokušaj, kao i mnogi pre, ode u istoriju i pre nego što bude primenjen. A gradske vlasti, kako ova vlast tako i mnoge pre nje, stvarno su svašta pokušavale da bi naterale putnike da plaćaju prevoz: od uvođenja konduktera u vozila, ulaska putnika samo na prednja vrata, angažovanja 1.000 kontrolora, “graničnih kontrola” koje bi zadržavale vozila i po desetak minuta na udarnim stanicama, preko zajedničkih patrola kontrolora i komunalnih policajaca, obaveznog validiranja svih vrsta karata...

Baš kao što su se s vremenom menjali i sami kontrolori: prvo su nosili fluorescentne prsluke kako bi bili upozorenje švercerima, zatim su nosili majice i jakne sa natpisima GSP, “Busplus” ili jednostavno “kontrola”, da bi poslednjih godina zadužili civilke i pokušavali na sve načine da ostanu tajnoviti, vešto krijući po torbama svoje aparate za proveru karata.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.