Novak: Želim da dostignem Rodžera

24 Sata (Serbia) - - SPORT - Jm

Novak Đoković i njegov najveći kritičar Mats Vilander jedan naspram drugog - bilo je to pravo zagrevanje pred sinoćnu borbu za trofej US Opena protiv Stana Vavrinke.

PREDNOST - Ako neko ne priznaje uspehe Novaka Đokovića, nipodaštava ga i prečesto smatra da će biti pobeđen, onda je to Mats Vilander.

I uoči njujorškog finala s Vavrinkom, prednost je dao Švajcarcu. Nole je imao spreman odgovor, i to na pitanje da li može da dostigne 17 grend slem titula Rodžera Federera i postane najbolji teniser svih vremena.

- Lagao bih ako bih rekao da nemam to negde u svojoj glavi. Svakako da sam svestan toga da se bližim istorijskim uspesima, ali imajte na umu da Rodžer još igra i da Rafa još igra. Privilegija je biti deo sporta koji volim i to što me uopšte pominju uz elitne tenisere u istorijskim knjigama - rekao je Đoković koji je do juče imao 12 grend slem trofeja.

Svetski teniski broj jedan smatra da i dalje ima prostora za napredak.

- Ne mislim da igram svoj najbolji tenis, ali nalazim načine da pobedim.

Kako se Novak pobeđuje na grend slemovima, onda to sigurno zna Vavrinka. Švajcarac mu je nekoliko puta kvario planove na najvećim takmičenjima. Pamtimo finale Rolan Garosa prošle godine. Bili smo ubeđeni da će Novak bez problema pobediti Vavrinku. Ali Švajcarac je igrao kao u transu. I umesto da na

kraju slušamo „Bože pravde“, mi smo Novaka gledali u suzama.

Kasno sinoć su se u finalu US Opena opet našli Đoković i Vavrinka. Bio je to njihov 24. međusobni duel.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.