Kusta uzvraća: Žerar, ti si bačva i prevarant

24 Sata (Serbia) - - ŠOU - Mk/iskra.co

Zlatnog lava u Veneciji osvojio je filipinski reditelj Lav Dijaz za film „Žena koja je otišla“, ali je jedan od najznačajnijih festivala u svetu filma obeležio incident koji je izazvao Žerar Depardje uvredama upućenim Emiru Kusturici.

JEZIK - Kusturica opet nije prećutao Depardjeove uvrede, koji ga je između ostalog nazvao "iskonstruisanim lažovom” i “užasnim likom” koga svi Srbi preziru.

- Kusturica je običan prevarant, šibicar, on je fikcija, lažov - rekao je Depardje za "Republiku", a onda je nastavio da vređa Kustu. - Nije popularan, kao što želi da se dokaže. On hoće i da bude Srbin, ali nije. On je jedna mora od lika, sve je kod njega lažno - osuo je paljbu čuveni glumac, uz opasku da je apsurd da lepotica kao Monika Beluči igra u Kustinom filmu "Na mlečnom putu".

Kusturica mu nije ostao dužan.

- Zamislite kada bih ja rekao za Depardjea da je raspadnuti alkoholičar, prevarant koji je zbog poreskih olakšica uzeo ruski pasoš, da je nemoralna drtina koja ne može da izdrži istinu kako Rusi vole moje filmove i muziku koju sviram, kao, uostalom, i Francuzi - rekao je srpski reditelj.

- Zamislite kada bih ja za Depardjea rekao da se od dopadljivog mladića pretvorio u bačvu i da nema pintera koji bi mogao da zapuši sve rupe na koje curi mešina jedna... - odgovorio je Kusturica na uvrede francuskog glumca u tekstu objavljenom na portalu "Iskra".

Filmu Emira Kusturice „Na mlečnom putu“, jednom od favorita na festivalu, pripala je nagrada žirija mladih.

Žerar Depardje je kao niko izvređao Kusturicu, koji mu nije ostao dužan

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.