SMS VESTI

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA -

NAGRADA - Gradonačelnik Londona Sadik Kan ispred “European Citizenship

Awards” inicijative uručio je predstavnicima Refugee

Aid Miksališta nagradu za društveno-odgovornu kampanju godine koju su Mikser i Divac fondacija osvojili nakon odluke međunarodnog žirija i blizu 5.000 onlajn glasova.

ŠENGEN - Budući sistem registracije putnika EU mogao bi da donese do dve milijarde evra godišnje. Tarife će u okviru budućeg sistema za odobravanje putovanja plaćati građani zemalja koje nisu u EU a nisu im potrebne vize za putovanja u Šengen, što bi se moglo odnositi i na građane Srbije.

DISKRIMINACIJA - Deca romske nacionalnosti i deca sa invaliditetom najviše su izložena diskriminaciji i to uglavnom u oblasti obrazovanja i vaspitanja, izjavila je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

HILARI - Nakon što je Hilari Klinton (69) napustila pomen žrtvama 11. septembra, priče o njenom lošem zdravstvenom stanju iskoristili su Trampovi republikanci koji naglašavaju da bolestan čovek ne može da bude predsednik SAD.

OSTAVKA - Svi se slažu da je Zoran Milanović jedini gubitnik vanrednih izbora u Hrvatskoj. Lider SDP-a i bivši hrvatski premijer najavio je da se povlači sa mesta šefa stranke.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.