Nole: Izgubio sam živce kad nije trebalo, Sten je bio bolji

Posle poraza od Stana Vavrinke u finalu US Opena (6:7, 6:4, 7:5, 6:3), najbolji teniser sveta Novak Đoković otkrio je i da je razmišljao da ne nastupi na ovom grend slemu.

24 Sata (Serbia) - - SPORT - D. Nikolić

POŠTENO - Sada me je mučio palac na nozi, ali to nikako nije opravdanje za poraz. Pobeđen sam pošteno od boljeg u tom trenutku. Jedna druga povreda, vrlo ozbiljna, bila je razlog što stvarno nisam znao da li ću doći na US Open. Prelomio sam osam-devet dana pred početak grend slema. Tada sam sebi rekao “Pokušaću”. I doći potom do finala, sad mi to deluje prilično neverovatno - rekao je Novak Đoković.

On je iskoristio samo tri od 17 šansi za brejk, a njegov rival je imao učinak 6/10.

- Imao sam mnogo šansi za brejk, ali sam imao i užasan procenat realizacije. Stvarno užasno sa moje strane. A u mečevima poput ovog ako ne iskoristite prilike, iskoristi ih vaš rival. To je i uradio.

Bio je agresivniji dok sam ja više čekao da se stvari dese - smatra Novak i dodaje:

- Izgubio sam živce u važnim momentima. On je svoje sačuvao. Mislim da je to i odlučilo meč. Pretpostavljam da se to ponekad prosto desi, iako imate iskustvo i znate šta bi trebalo da radite. U pojedinim delovima meča je važnost trenutka prevagnula. Izgubite smirenost i meč vam se izmigolji - smatra Đoković.

Njega je mučio i zglob ruke, zbog čega mu servis nije bio ubojit.

- Mnogo sam dvostrukih servis grešaka napravio na ovom turniru. Mučio me je taj servis, sam pokret, ta tehnika, zbog povrede sa kojom sam došao na turnir. Radio sam mnogo na tome, tražio pravi ritam, ali je moje telo pravilo kompenzacije i pokušavalo da na razne načine reši problem koji sam imao sa rukom. Nažalost, servis nije bio kakav treba da bude. Kada mi je trebao onaj pravi, nije ga bilo. A u velikim mečevima poput ovog vam treba servis - rekao je Đoković i dodao da sumnja da će ga ove povrede sprečiti da nastupi na turnirima u Aziji.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.