Prosi na Zelenjaku da nahrani lutalice

Beograđani koji često prolaze Zelenim vencom jako dobro znaju dobroćudnu bakicu koja sedi na stepenicama u prolazu, sa mirnom kucom u krilu i prosi. Baka Emilija živi na rubu egzistencije, ali sve što uspe da isprosi nesebično deli sa svojim četvoronožnim

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - Lj. Krstić

Dobroćudna baka Emilija, koja prosi na Zelenom vencu, živi na rubu egzistencije, ali sve što isprosi nesebično deli sa svojim četvoronožnim prijateljima.

DUŠA - Baka Emilija živi u uslovima koji su, u najmanju ruku, poražavajući. Zaboravljena od svih, baka godinama živi bez struje, vode, u kućici u Ripnju koja prokišnjava.

Ipak, možda najdirljiviji deo baka Emilijine priče je činjenica da sve što isprosi, a to je svakako veoma malo, nesebično deli sa svojim kućnim ljubimcima - kucama. Oni koji često prolaze Zelenjakom sigurno su je videli kako deli kiflu sa kucom, a upravo to radi i kod kuće, gde ima još ljubimaca.

No, dok mnogi okreću glavu na drugu stranu, jedna Beograđanka je rešila da pomogne Emiliji i pokrenula je Fejsbuk stranicu posebno namenjenu za pomoć Emiliji.

- Ona prosi na Zelenom vencu sa svojom kucom. Sretala sam je nekoliko puta i jednom posedela sa njom. Tada sam saznala da živi u Ripnju, siromašna je. Živi u kući koja se raspada i prokišnjava, bez vode, struje i kupatila. Ali je to nije sprečilo da voli životinje, pa tako sve što isprosi deli sa ljubimcima - kaže ova humana devojka, koja ne želi da se eksponira, prenosi petface.net.

Baka Ema nema penziju. Nije zavedena čak ni kao socijalni slučaj. Zaboravljena je gotovo od svih - ali ne odustaje od svojih četvoronožnih drugara. Kako kaže, oni su joj sve u životu.

- I da joj nađemo bolje mesto za život, baka Emilija ga neće prihvatiti ukoliko u njega ne bi mogla da povede i svoje najbolje prijatelje - pse - kaže devojka, čija je akcija dovela do toga da Emilija dobije nešto pomoći, pa je tako i humani Zoran Bošković, koji je biciklom prešao 1.400 kilometara za napuštene životinje, nedavno donirao jedan deo skupljenih sredstava upravo ovoj skromnoj baki.

Ako želite i možete da pomognete baka Emiliji - bilo da se radi o hrani za pse, novčanoj pomoći, nameštaju ili uslugama za sređivanje kuće - javite nam se na mejl ljubica.krstic@ringier.rs i mi ćemo se postarati da pomoć stigne u prave ruke.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.