Cirkus u Partizanu uoči 152. derbija

Ni iz drugog puta Partizan nije dobio predsednika. Kako saznaju "24 sata", borba Bjekovića i Vučelića odložena je za 20. oktobar. Vučeliću je nedostajao jedan glas.

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - P. Vuković / M. Rangelov

Ni iz drugog puta Partizan nije dobio predsednika. Borba Bjekovića i Vučelića odložena je za 20. oktobar. Vučeliću je nedostajao jedan glas.

BURA - Ni ovoga puta nije moglo bez bure... Opozicija na čelu sa Nenadom Bjekovićem nije se pojavila na Skupštini. Nekoliko sati pred same izbore struja koju predvodi bivši sportski direktor tima iz Humske oglasila se saopštenjem u kojem je navela da su četiri delegata promenjena neposredno pred Skupštinu i da se oni neće pojaviti u SC “Teleoptik”.

S druge strane, struja Milorada Vučelića nije uspela da obezbedi kvorum (33 delegata), pa je jedini mogući epilog bilo novo odlaganje.

U SC “Teleoptik” se moglo čuti da je aktulenoj upravi nedostajao jedan glas da dođe do kvoruma. Ni posle odlaganja (sat i po), Vučelić, Vazura i Zečević nisu uspeli da dođu do potrebnog broja delegata.

I pored uveravanja da delegati Jovan Mileusnić i Lazar Radović zbog bolesti ne mogu da dođu na Skupštinu, ali da podržavaju Vučelića, kvorum nije obezbeđen.

- Kao privremena uprava zakazali smo ovu Skupštinu sa uverenjem svih delegata da im je stalo do Skupštine. Zakazali smo je pre više od dva meseca i svi su bili saglasni da se održi. I pored svega toga nema kvoruma! Partizan nastavlja da funkcioniše, a na osnovu daljih razgovora sa FSS donećemo odluku - rekao je Vučelić.

Miloš Vazura, generalni direktor Partizana:

- Skandal je što se neki nisu pojavili, neka im je na čast... Imali smo 32 delegata, čuli smo se i sa Lazom Radovićem za kvorum, međutim nismo hteli da nam to

osporavaju. Nekoliko ljudi nije moglo fizički da dođe. Ovo nikome ne odgovara, Partizan samo gubi. Kampanja je bila prljava, meni su mešali porodicu, da li je sestra bila u klubu ili ne... Oštro ćemo uzvratiti na svaku prozivku.

Opozicioni kandidat za predsednika FK Partizan Nenad Bjeković bio je revoltiran dešavanjima u Teleoptiku, gde je trebalo da se održi Skupština.

- Da ovi u Teleoptiku imaju malo obraza, ne bi se sutra u Humskoj pojavili na poslu. Valjda je sve sada jasno, kako se vama ovo čini? Zašto nisu održali Skupštinu kada su leteli i pričali da imaju kvorum? Sramota je i šta su radili, od 24. maja su zamenili 15 ili 16 delegata. I šta sad? Gde su? Kako čujem, pričaju o nekom bojkotu, kako ih nije sramota...

Pretres delegata i novinara uoči skupštine "viso kog rizika": Vazura i Vučelić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.