Dobro došli u zemlju basketa

Beograd će u subotu od 12 sati biti svetska prestonica basketa! Na terenima KK Crvena zvezda pod zidinama Malog Kalemegdana održaće se finale svetskog turnira “Red Bull King of the Rock”. Novo vreme održavanja turnira uslovila je mogućnost padavina u kasn

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА -

Beograd će u subotu od 12 časova biti svetska prestonica basketa. Na terenima KK Crvena zvezda pod zidinama Malog Kalemegdana održaće se finale svetskog turnira Red Bull King of the Rock. Renomirani turnir će okončati sedmu ediciju u Srbiji, posle Alkatraza, Tajvana i Turske, na novoj autentičnoj lokaciji koja obećava nezaboravan ambijent i pune tribine. Ulaz je besplatan!

STENA - Najčuveniji svetski 1 na 1 basket turnir održaće se na mestu gde je počela da se stvara istorija srpske košarke i gde je naš jedini nobelovac Ivo Andrić bio redovni posetilac utakmica, pod vedrim nebom. Ulaz na turnir je besplatan.

Renomirani turnir će okončati sedmu ediciju u Srbiji, posle Alkatraza, Tajvana i Turske, na novoj autentičnoj lokaciji koja obećava nezaboravan ambijent i pune tribine. Gledalište je bilo krcato i na poslednjem srpskom finalu, što obećava identičan spektakl i u subotu u 12 sati, kada će kao srpski predstavnici nastupiti Nebojša Bošković, Nikola Vujović, Stefan Kojić i šampion Bogdan Dragović. Čarima “Red Bull King of the Rocka” na srpskom finalu nedavno nisu odoleli ni Nikola Kalinić, Nemanja Nedović, Rade Zagorac i Nemanja Dangubić kao gosti. Nakon 64 odigrana turnira širom sveta u Beograd dolaze šampioni iz više od 20 zemalja sa svih meridijana, od Litvanije do Argentine, i svih mogućih generacija, sa jednim ciljem, da podignu trofej posle adrenalinske borbe u kojoj se traži rešenje u napadu za samo 15 sekundi. Sam turnir odavno pokazuje da ostvaruje snove, tako je bilo i sa srpskim šampionom iz 2011. Dušanom Domovićem Bulutom. On je posle ove titule i nastupa u Alkatrazu oformio 3x3 tim Novi Sad Al Wahda, koji je trenutno najbolji na svetu.

Naši predstavnici

u finalu su Nebojša Bošković, Nikola Vujović, Stefan Kojić i šampion Bogdan

Dragović

- Mene je ovaj turnir stavio na radar dešavanja. “Red Bull King of the Rock” te tera da radiš posvećeno i kontinuirano, da veruješ u sebe. Kako treniraš, tako ćeš igrati, mi smo toga svesni. Pošto je Srbija košarkaška nacija, pa se nadam da ćemo u subotu uspeti da objedinimo uspehe u svim disciplinama - košarci, basketu 3x3 i basketu 1 na 1 - kaže Bulut.

Kao i na prethodnim turnirima, publika će aktivno učestvovati i na svetskom finalu. U pauzama turnira će se održati brojne aktivnosti u kojima će učestvovati gledaoci.

U svetskom finalu neće uživati samo Beograđani, već i cela Srbija zahvaljujući subotnjem TV prenosu na B92 koji počinje od 13 sati.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.