Ako bude teklo po planu: Kako će BG izgledati do 2020?

Dve gondole nad Savom, šest traka u Kneza Miloša, most na dva nivoa - ovo su samo neki od projekata čije je ostvarenje Grad najavio u naredne četiri godine

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА -

PEŠAČKA ZONA

Od Zelenog venca do Kalemegdana dolaziće se - peške. Ceo taj potez, omeđen ulicama Brankova, Braće Jugovića, Tadeuša Košćuška i Pariska, trebalo bi da bude pretvoren u pešačku zonu. A na istom potezu svi kiosci, tende od kafića, žardinjera, tezgi - uniformisane.

ŠEST TRAKA U KNEZA MILOŠA

Neko će ići peške, a neko samo što neće leteti kolima. Naravno, kada bude realizovan plan da Ulica kneza Miloša bude proširena, te da ima po tri trake u oba smera, sa sve modernom garažom u kojoj bi bili parkirani automobili, umesto da predstavljaju prepreke za pešake na trotoarima.

RADOVI NA METROU

Možda za četiri godine nećemo imati prvu liniju metroa, ali bi barem prema najavama čelnika prestonice trebalo da počne da se gradi. Prvobitno je početak radova najavljivan za 2016. godinu, pa je pomeren za 2017. ili 2018. Ma kada smo čekali ovoliko možemo i još nekoliko godina, samo da počne da se kopa pod zemljom.

DVE GONDOLE NAD SAVOM

Za tri-četiri godine Beograd bi trebalo da ima dve gondole kao atrakciju za turiste, ali i same Beograđane. Jedna bi išla od Ušća do Kalemegdana, druga od “Delta sitija” preko Ade Ciganlije do Košutnjaka.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.