Ceo Beograd u jednoj fotki!

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ - A. Janković

Zamislite da sedite na kupoli Hrama Svetog Save i da vam je ceo Beograd kao na dlanu. Pa, više ne morate da zamišljate Danilo Lazarević i Dobrica Mitrović su ovo doživeli, a fotke su podelili sa svetom.

POGLED - Ova dvojica Beograđana, uz dozvolu đakona Hrama, popeli su se na najvišu kupolu na visini od 70 metara, a dotle su stigli penjući se na skele, merdevine, provlačeći se kroz paučinu i prašinu.

- Već godinama se, kada god pogledam Hram, pitam kakav je Beograd s njegovog vrha. Prvo smo išli normalnim stepenicama koje su nas odvele do prvog dela, gde se trenutno izvode radovi. Nakon toga peli smo se preko skela kako bismo došli do skrivenih stepenica koje se nalaze između kupola. Ni do tih stepenica nije lako doći, tu su grede, mrak, prašina - opisuje put do vrha Danilo.

Međutim, tek tada je usledilo uzbuđenje.

- Ja taj momenat nikada neću zaboraviti. Sav znoj, prljavština, adrenalin... Sve je vredno osećaja kada se poslednja vrata na putu do gore otvore. Kada sam ugledao svetlo... Ma, neopisiva sreća! Kao da sam na vrhu sveta! - euforičan je Danilo.

VIŠE FOTKI NA WWW.24SATA.RS

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.