Zemlja košarke: Stefan Kojić je gospodar uličnog basketa!

24 Sata (Serbia) - - ORT -

ŠAMPION - Srbija je dobila još jednog svetskog šampiona! Stefan Kojić pobedio je na svetskom finalu "Red Bull King of the Rock", najvećeg globalnom basket turniru 1 na 1. On je u finalnoj borbi sa 14:12 savladao Litvanca Karolisa Sarukasa, a na turnir je došao kao vicešampion srpskog turnira.

Posle Alkatraza, Tajvana i Istanbula, Srbija je među zidinama Beogradske tvrđave ugostila najbolje svetske basketaše u igri 1 na 1. Tribine Malog Kalemegdana ispunilo je oko 3.000 gledalaca koji su ispratili spektakularnu borbu za prestižan trofej, čak i sa samih ivica tvrđave, pošto na tribinama nije više bilo slobodnih mesta.

Posle čak 64 odigrana turnira širom sveta, u evropsku prestonicu košarke, a sada i basketa, došli su šampioni iz 21 zemlje i sa svih meridijana. Učestvovali su predstavnici od Litvanije do Argentine, svih generacija, a najveću podršku publike imali su domaći takmičari Nebojša Bošković, Nikola Vujović, Stefan Kojić i srpski šampion Bogdan Dragović.

- Osećam se fantastično, još ne mogu da saberem utiske ni da shvatim šta sam uradio, pogotovo kad znam da je Srbija sada prva i u basketu 1 na 1, i 3 na 3, ali i zvanično druga na svetu u košarci. Velika je to odgovornost, pre svega, zbog mladih koji žele da se bave sportom. Svestan sam i da mladi sve gledaju, vide pobednike kao uzor. Sada smo sve zaokružili, i sa pravom možemo da kažemo da je Srbija zemlja košarke - rekao je Kojić posle trijumfa.

On je nasledio prošlogodišnjeg šampiona, Turčina Kivanča Dinlera, postao prvi srpski prvak svetkog turnira.

STEFAN KOJIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.