Beštić: Igraćemo i na kiši ako treba

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - M. Ljuna

Predstava „Prometejev put”, jedinstvena po tome što će se igrati ambijentalno, na otvorenom, premijeru ima u sredu u Dorćol Platzu.

U Dorćol Platzu će u sredu u 21 sat premijerno biti izvedena predstava „Prometejev put” po drami pisca Dejana Dukovskog. Glavnu ulogu tumači Slobodan Beštić koji je za „24 sata” pričao o samoj predstavi, ali i iskušenjima koje je imao kao profesionalni glumac.

ŠEKSPIR - Glavni junak je šekspirolog Aleksandar Mara (Slobodan Beštić) koji je kreditno zadužen kod banke. On u razgovoru sa bankarom (Milan Čučilović) pokušava da spasi kuću koju žele da mu oduzmu.

Ovo je priča o običnom čoveku?

- Ova predstava počinje je od realne situacije običnog čoveka koji se nalazi u situaciji da banka hoće da mu oduzme kuću. Sa bankom su povezani tajkuni i kriminalci i on nema nikakav način da legalnim putem zaštiti sebe i svoja prava. Posle toga počinje da ubija. Detalj sa ubijanjem je fantazija pisca i pozorišna igra i nadamo se da to neće „zapaliti” publiku posle predstave.

Da li će vam potencijalne padavine predstavljati problem?

- Svašta sam preživeo. Igrao sam na vrhu Budvanske citadele, bila je noć i apsolutno ništa nisam video, a ispod mene 30 metara. Takođe su me i spaljivali i zakopavali u grobove... igrao sam zaista u svakakvim uslovima.

Predstava će biti odigrana u neobičnom ambijentu?

- Predstava neće biti atraktivna samo po temi jer je ona veoma aktuelna i tiče se svih nas. S druge strane, način na koji je predstava postavljena, odnosno u ambijentu, jeste ono što je razlikuje od ostalih. Publika će biti u centru i gledaće nas, a mi ćemo igrati svuda po prostoru. Ima mnogo zanimljivih i maštovitih rešenja koja se kod nas ne viđaju često.

Nadam se da publika neće ostati "zapaljena" posle predstave: Slobodan Beštić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.