Šta je obećano ali nije sređeno u BG

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ -

Nedavno smo vam predstavili kako bi Beograd, prema najavama čelnika prestonice, trebalo da izgleda za tri-četiri godine. Sa Starim savskim mostom na dva nivoa, dve žičare nad Savom... Danas ćemo podsetiti na sve manje ili veće projekte koji nisu realizovani. STAZA NA BRANKOVOM MOSTU

Više od tri godine su prošle otkako je zatvorena pešačka staza na Brankovom mostu. Ne zna se da li je bilo više najava za njeno sređivanje ili izgovora zbog kojih sve to još nije realizovano. Staza je delimično sanirana, zakrpljena je rupa koja se na njoj pojavila, ali je ona i dalje nebezbedna za pešake.

TRG SLAVIJA SA FONTANOM

Veliko renoviranje Slavije, sa sve Bulevarom oslobođenja, najavljivano je na sva zvona za april ove godine, odmah po završetku Beogradskog maratona. Međutim, trkači su stigli na cilj, a usledilo je odlaganje prvo za maj, pa jun, pa kad počnu godišnji odmori... Već tada je bilo jasno da će Slavija čekati neka bolja vremena, a potvrda je stigla u avgustu posle neuspešnog tendera.

PODZEMNI PROLAZI STRAVE

Podzemni prolazi su definitivno postali ruglo prestonice. Oni u samom centru grada prolaze samo sa grafitima i izlomljenim stepeništem, a neki drugi stvarno predstavljaju mesta kao iz filmova strave i užasa. Pre svih onaj kod Vukovog spomenika i Beogradskog sajma.

LIFTOVI ZA BICIKLISTE

Četiri i po godine su prošle kada je otvoren Most na Adi, a liftovi za pešake i bicikliste i dalje nisu u funkciji. U njihovu ugradnju svojevremeno je uloženo skoro milion evra, međutim, upotrebnu dozvolu nisu dobili.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.